Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri ponovio je danas da je Crvena zvezda u finalu plej-ofa, ali da je to dodatna inspiracija za njegov tim.

„Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka nosi veliku motivaciju svakom sportisti. Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dečaka kad počne da se bavi sportom. Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmerili snage i sa kojim se odlično poznajemo“, izjavio je Trinkijeri za klupski sajt.

Povezana vest:  Poraz Partizana u Evroligi

Kako je naveo, to što je Zvezda osvojila ABA ligu, a Partizan Kup Srbije, ne znači da će u predstojećim mečevima biti manje želje, energije i žara.

„Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski. Crvena zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, imala par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom“, rekao je Trinkijeri.

Povezana vest:  EVROLIGA, Kecman: Nemamo šta da izgubimo protiv Makabija

Prema njegovim rečima, ciljevj koji su jesenas postavljeni su ispunjeni, a prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sledeće sezone, su dala određene pokazatelje.

„To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše na borbu, znamo kake obaveze nosi igranje u dresu Partizana i pružicemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove naših navijača“, poručio je Trinkijeri.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera od Lejkersa

Prva utakmica finala plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati.