Petostruki najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo posvetio je trofej u Ligi nacija narodu Portugalije i poručio da reprezentacija ima potencijal da osvaja trofeje i bez njega.

Portugalci su u finalu savladali Holandiju 1:0 pogotkom Gonzala Guedeša, a prethodno su u polufinalu bili bolji od Švajcarske 3:1, uz het-trik zvezde Juventusa.

„Osećam se sjajno, presrećan sam što smo osvojili pehar pred našim navijačima. Oni su zaslužili ovakvo slavlje, podržavali su nas protiv Švajcarske i sada Holandije. Ovo je trofej za sve njih, ovo ne pripada samo nama, već celoj Portugaliji“, rekao je Ronaldo za UEFA.com.

Povezana vest:  Roben: Ne zanima me ko će u finale,Real će osvojiti titulu

Portugalija je ovim trijumfom ujedinila titule prvaka Evrope i pobednika Lige nacija, a Ronaldo smatra da ekipa ima potencijal da nastavi trofejni niz, sa ili bez njega, u timu.

„Imamo dosta mladih igrača koji će biti sve bolji i bolji. Želim da budem deo ovog projekta jer se osećam dobro i sposobnim da pomognem timu“, poručio je Ronaldo, koji je propustio grupnu fazu Lige nacija, ali je bio deo tima na finalnom turniru na domaćem terenu.

Povezana vest:  FS Rusije ima 13 kandidata za selektora reprezentacije