logo_crvena_zvezdaProsinečki preuzima tim Crvene zvezde

 

Bivši istaknuti igrač Crvene zvezde i reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske, Robert Prosinečki, potvrdio je da će skoro sigurno preuzeti mesto šefa stručnog štaba trofejnog srpskog kluba.

„Nisam do sada samostalno vodio nijednu ekipu i svestan sam da nemam trenerskog iskustva. Međutim, sigurno ću dati sve od sebe da se dokažem u Crvenoj zvezdi i ostvarim značajne rezultate. To je veliki klub, bivši evropski i svetski prvak, a ovaj posao svakako predstavlja pravi izazov“, izjavio je Prosinečki, koji je dres „crveno-belih“ nosio od 1987. do 1991. godine, kada je prešao u Real Madrid.

Povezana vest:  Halilhodžić objavio spisak za Mundijal

Prosinečki je bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde prilikom osvajanja titule prvaka Evrope 1991, kao i mlade reprezentacije Jugoslavije, koja je 1987. u Čileu osvojila titulu prvaka sveta.

Za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 15, a za selekciju Hrvatske 49 utakmica.

Prosinečki će trenersku dužnost u Crvenoj zvezdi preuzeti od Aleksandra Kristića, sa kojim je prekinuta saradnja zbog nezadovoljavajućih rezultata. Upravni odbor beogradskog kluba sutra treba da potvrdi imenovanje novog šefa stručnog štaba.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Snajder: Vreme je da osvojimo trofej

Crvena zvezda je jesenji deo sezone završila kao drugoplasirana na tabeli prvenstva Srbije sa pet bodova zaostatka za aktuelnim šampionom, gradskim rivalom Partizanom.