stefan_babovic_ars_parLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Partizan bez boda, Šahtjor osvojio prvo mesto

 

Fudbaleri Šahtjora pobedili su večeras u Donjecku portugalsku Bragu sa 2:0 i osvojili prvo mesto na tabeli Grupe H Lige šampiona, dok će u osminu finala sa drugog mesta Arsenal, koji je u Londonu savladao Partizan sa 3:1. Šahtjoru je za lidersku poziciju bio dovoljan i bod, ali su mu pobedu doneli golovi Razvana Raca u 78. i Luiša Adrijana u 83. minutu.

Povezana vest:  Real daje pola milijarde za Mbapea, Pogbu i Azara

Ukrajinski šampion tako je zauzeo prvo mesto sa 15 bodova, tri vise od Arsenala i šest od Brage. Partizan je od ranije bio zakucan za začelje tabele, pošto u šest kola nije osvojio ni bod. Crno-beli su se u Londonu držali do samog finiša, iako je Robin van Persi u 30. minutu doveo Arsenal u vođstvo od 1:0 pošto ga je prethodno u kaznenom prostoru Partizana oborio Marko Jovanović i skrivio penal.

Povezana vest:  Kolarov: Nisam čuo rasističke povike, ali verujem Tureu

Golgeter Partizana Kleo, ipak, u 52. minutu je izjednačio na 1:1, pošto je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta se odbila o Sebastijana Skilačija i prevarila golmana domaćih Lukaša Fabijanskog.

Kleu, a i Partizanu, to je bio drugi gol u Ligi šampiona, jer je mrežu Arsenala zatresao i u prvom susretu u Beogradu, tada iz jedanaesterca. Nade pristalica Partizana da će stići do prvog boda ugasio je Tio Volkot u 73. minutu, posle nove greške Jovanovića, koji je jedan centaršut glavom ispucao pravo na noge protivničkog fudbalera. Crno-bele je dokrajčio pogodak Samira Nasrija u 77. minutu.

Povezana vest:  Vojvodina pobedila Partizan na penale i osvojila Kup Srbije

Arsenal je meč završio sa 10 igrača na terenu zato što je Bakari Sanja u 85. minutu kao poslednji igrač odbrane sa leđa oborio Aleksandra Lazevskog.