xavi_hernandez_barcelona_fcĆavi: Bili su nepravedni prema Snajderu

 

U trci za FIFA-inom Zlatnom loptom ove 2010. godine su ostala još samo trojica fudbalera. U pitanju je ekipa iz Barselone – Lionel Mesi, Ćavi i Andre Iniesta.

Po prvi put će ove sezone ovu uglednu fudbalsku nagradu zajedno dodeljivati FIFA i Frans Fudbal.. Najviše prašine je ove godine podiglo neuvrštavanje Holanđanina Veslija Snajdera među trojicu poslednjih koji su kandidati za titulu, s obzirom da je Interov veznjak prošle sezone sa milanskim klubom osvojio tri pehara (Liga šampiona, Serija A i italijanski Kup), a uz to je i sa Holandijom igrao finale na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Povezana vest:  Benitez: Lampard i Kol će verovatno otići na kraju sezone

S tim se složio i jedan od trojce koji je kandidat za ovu laskavu titulu.

-Shvatam ljutnju Snajdera, svih navijača Intera i bilo koga ko podržava Snajdera. Po mom mišljenju imao je fantastičnu sezonu i trebao je da se nađe među poslednja tri igrača, to sigurno – rekao je Barselonin igrač Ćavi, koji se i ovom prilikom samo na kratko vratio el klasiku u kojem je postigao prvi od pet pogodaka Barselone.

Povezana vest:  Ronaldo bi mogao da propusti mečeve za titulu

-Pobeda protiv Reala je uvek posebna. Sada taj uspeh moramo da nadograđujemo nastavkom pobedničke serije – završio je Ćavi.