Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poželela je fudbalerima Crvene zvezde sreću u večerašnjoj borbi za Ligu šampiona i izrazila zadovoljstvo što su Koordinaciono telo i najtrofejniji fudbalski klub Srbije nastavili saradnju na polju borbe protiv nasilja nad ženama.

„Sa Zvezdom imamo odličnu saradnju, ona je naš prvi klub koji se odazvao kampanji protiv nasilja nad ženama. Važno je da se u borbu protiv ovog problema uključimo svi, celo društvo, i Zvezda je to prepoznala. Ponosna sam što ćemo i večeras sa Marakane u Evropu i svet poslati poruku iz Srbije da je nasilje nad ženama nedopustivo“, rekla je Mihajlović.

Povezana vest:  Baptista šest nedelja van terena

Ona je u saopštenju zahvalila i UEFA jer je podržala akciju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i FK „Crvena zvezda“ i odobrila da se na stadionu „Rajko Mitić“ postavi transparent „Stop nasilju nad ženama“, dug više od 15 metara.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju u Beogradu revanš meč protiv Jang Bojsa za drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona, ali i nagradu od najmanje 25 miliona evra.

Povezana vest:  Čelsi pobedio Kristal Palas i postao prvak Engleske