FRANCESCO_TOTTIRoma teško protiv fenjeraša, pobede slavili još Kaljari, Breša i Leće

 

Tek su četiri utakmice odigrane u poslepodnevnom terminu 16. kola italijanske Serije A, a sve kao najava za večernji derbi kola, utakmicu u Torinu između Juventusa i Lacija.

Roma je nastavila dobar niz, te je na svom Olimpiku proslavila šestu pobedu u osam utakmica (imaju još dva remija). S 1-0 je Roma pobedila poslednjeplasirani Bari, alio očekivalo se da će daleko lakše Ranierijevi igrači do tri boda. Možda bi i bilo lakše da je Franćesko Toti realizovao jedanaesterac u 20. minuti. Ipak, samo deset minuta kasnije je odbrambeni igrač Rome, Brazilac Žuan, postigao pogodak i na kraju se ispostavilo da je bio jedini na meču. U nastavku je Bari čak bio i aktivniji, ali Roma je uspela da sačuva važna tri boda. Nakon ranijeg poraza Bolonje od Milana kao domaćin je zasad u prvenstvu neporažena ostala samo Roma.

Povezana vest:  Polufinale i finale EP 2020. godine na Vembliju

Kaljari je uverljivo došao do slavlja protiv Katanje 3-0. Junak utakmice je bio trostruki strelac, 27-godišnji Nene. Inače, gosti su meč završili s devet igrača, a u nastavku su pocrveneli Martinjo i Morimoto.

I u druga dva susreta su slavili domaći igrači, Breša je golom Kordova u 17. minuti pobedila Sampdoriju, dok je Leće s 3-2 svladao Kijevo. Prvo ime utakmice je bio dvostruki strelac Piatti.

Povezana vest:  Palombo ostaje u Sampdoriji do 2015.