Mueller_Forlan_Casillasadidas slavi zlatnu generaciju igrača

 

Diego Forlan, Iker Kasiljas i Tomas Miler dobili Golden Awards za uspehe u FIFA  Svetskom prvenstvu

 

Igračima Diegu Forlanu, Tomasu Mileru i Ikeru Kasiljasu,  adidas je dodelio Golden Awards. Ovaj značajan događaj je obeležio kraj  FIFA World Cup kampanje , koja je bila jednako uspešna i za igrače i za adidas.

 

Iker Kasiljas, kapiten pobedničkog tima  Španije, primio je adidas Zlatnu rukavicuu sa rečima:  „Veliko mi je zadovoljstvo što primam ovu nagradu i to je savršen način da se zaokruži neverovatna sezona. Nadam se da će se uspeh nastaviti i u 2011. godini.”

Povezana vest:  Bolonji oduzet jedan bod zbog dugovanja

 

adidas Zlatnu loptu, kopačku i rukavice, kojima  su nagrađeni:  najbolji igrač – Diego Forlan, igrač koji je postigao najviše golova – Tomas  Miler i najbolji golman – Iker Kasiljas, dodelili su  direktor adidasa Herbert Hajner i član FIFA izvršnog odbora Franc Bekenbauer tokom događaja koji je organizovao adidas u Nemačkoj.

„adidas Golden Awards su veoma prestižne nagrade koje odaju priznanje izvanrednim talenatima  na svetskoj fudbalskoj sceni. Počastvovan sam što mogu da ih predam igračima‘‘ rekao je Bekenbauer.

Povezana vest:  Žerom Valke: ne plašimo se pretnji BITI Al Kaide

 

adidas Zlatnu loptu osvajali su najbolji svetski igrači uključujući Pelea (1970), Maradonu (1986) i Zidana (2006).

„Puno je odličnih igrača koji su osvojili adidas Zlatnu loptu i velika je privilegija primiti ovu nagradu i biti deo izabrane grupe igrača”, rekao je Forlan.

Tomas Miler je nagrađen adidas Zlatnom kopačkom za 5 golova i 3 asistencije, prateći tako nemačkog kolegu Miroslava Klosea koji je ovu nagradu osvojio 2006. godine .„Osvajanje adidas Zlatne kopačke je velika čast i nešto što nisam očekivao na početku Svetskog prvenstva. Nadam se da ću nastaviti da postižem golove za moj klub i reprezentaciju i u 2011. godini”.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Dimitrijević: Želimo da Rad pobeđuje i u Kupu

 

2010. godina bila je najuspešnija godina u istoriji adidasa sa akcentom na rekordnu prodaju u kategoriji kolekcija za fudbal. adidas je stvorio kopačku koja je dala vrhunske rezultate na  Svetskom prvenstvu – F50 adiZero,  opremio pobednički tim Španije, i najboljeg igrača, najboljeg golmana i golgetera.