mark_veber_4FORMULA 1

KENGUR NEGIRAO SPEKULACIJE IZ PROŠLE SEZONE O NAPUŠTANJU EKIPE

Veber: Nisam razmišljao o tome

 

Konačno je Mark Veber demantovao mnogobrojne spekulacije koje su se pojavile tokom prošle sezone da razmišlja o odlasku iz ekipe Red Bula. Povod za ovakva govorkanja bilo je nekoliko trenutaka zbog kojih je atmosfera u austrijskoj ekipi bila dovedena do usijanja.

Tenzije su počele, na sada već čuvenoj, Velikoj nagradi Turske kada je došlo do sudara između klupskih kolega Sebastijana Fetel, kasnijeg šampiona, i Vebera. Nekoliko trka kasnije u Silverstonu odnosi su ponovo zategnuti kada je tim odlučio da novo prednje krilo skine sa Veberovog bolida i montira na na bolid Fetela. Australijanac je pobedio na Silverstonu i preko radija ekipi uputio legendarnu rečenicu posle prolaska kroz cilj da „nije lošu za vozača broj dva”.

Povezana vest:  BRDSKA TRKA NA AVALI, Stamenković slavio na Avali

Uprkos svim dešavanjima, Kengur nikad nje razmišljao da napusti tim iz Milton Kinsa.

– To mi nije bilo ni na kraj pameti. Kao što sam već rekao nekoliko puta tim i ja smo mnogo naučili prošle sezone. Ferari i Meklaren su imali svoje teške trenutke sa dva konkurentna vozača, i pri tom ne mislim na Luisa i Fernanda od pre par godina. Ferari je u šampionatu 50 godina, Red Bul pet minuta i uspeli smo mnogo da naučimo ove godine – tvrdi Australijanac. – Zato nikad i nisam razmišljao o odlasku. A ekipa? Pretpostavljam da su njihove reakcije nekad bile oštre jer su učinili sve kako bi Sebastijan i ja imali šanse da ostvarimo dobre rezultate.

Povezana vest:  MOTO GP, Markes osvojio pol poziciju u Aragonu

Iako je bio u konkurenciji za titulu, Veber je završio treći u šampionatu. Poslednju trku sezone u Abu Dabiju počeo je kao drugoplasirani u generalnom plasmanu, ali je Fetel bio uspešniji. Uprkos tome, Kengur je uveren da će i sledeće sezone biti u konkurenciji za titulu.

– Mnogo novih stvari se desilo timu ove godine. Sebastijan je osvojio titulu i moraću da se potrudim kako bih ga pobeđivao koliko često budem mogao. I sve to pored DŽensona, Luisa, Fernanda standardnih konkurenata. Imao sam priliku da uradim nešto sjajno, ali nije se desio završetak iz bajke – ne deluje razočarano Kengur.

Povezana vest:  Borković ubedljivo najbolji prvog dana 52.Srbija relija