Nekadašnji vlasnik fudbalskog kluba Inter Masimo Morati rekao je danas da će predstojeća utakmica tog kluba i Barselone biti „sjajan šou“ i da je ravna velikom finalu.

-Utakmica ove dve ekipe je uvek posebna, po rezultatu, istoriji, prestižu i sjajnom kvalitetu oba tima. Niko ne želi da izgubi, postoje velika očekivanja na obe strane i siguran sam da ćemo dobiti sjajan šou na ‘San Siru’ – rekao je Morati, preneli su italijanski mediji.
Utakmica Intera i Barselone igra se u utorak od 21.00 na stadionu San Siro, u poslednjem šestom kolu grupne faze Lige šampiona.

Povezana vest:  Manćini: Ne znam matematiku, ali ništa još nije gotovo

Fudbalerima Intera potrebna su tri boda, kako bi bili sigurni da će proći u nokaut fazu. Morati je rekao da igrači ne smeju razmišljati o rezultatu utakmice Borusije Dortmund i Slavije.

-Inter mora da izadje na teren sa jednim ciljem – da pobedi. Ne smeju da razmišljaju o drugoj utakmici, moraju da pobede, a ne da gube vreme razmisljajući o drugim opcijama. Moraće da ponove odličan nastup koji su prikazali u Španiji – kazao je Morati.

Povezana vest:  Petrović nema dilemu koga će zvati za Estoniju i Italiju

Barselona je već obezbedila plasman u nokaut fazu, ali Italijan ne sumnja da će Španci i u ovom meču ići na pobedu.

-U potpunosti verujem (Antoniju) Konteu, dopada mi se ovaj Inter. Imaju sjajnog trenera i sjajnu ekipu, ali mentalitet je zaista važan. Danas su, zahvaljujući toj kulturi koju je on doneo, svi igrači spremni da se žrtvuju u korist tima. Lautaro Martines i Romelu Lukaku se odlično snalaze, to su dva velika napadača, traže jedan drugog na terenu – naveo je Morati.

Povezana vest:  Hajduk kažnjen 35.000 evra

Fudbaleri Barselone nalaze se na prvoj poziciji Grupe F sa 11 bodova, dok je Inter na drugom mestu sa sedam bodova. Isti broj bodova ima i trećeplasirana Borusija, dok je Slavija na četvrtom mestu sa dva boda.