Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić otkrio je danas da je Dejan Stanković bio spremna zamena za izvestan odlazak Vladana Milojevića sa mesta trenera.

Bivši as Zvezde, Lacija i Intera danas je predstavljen pred verovatno najvećim brojem novinara ikada do sada na konferenciji na stadionu „Rajko Mitić“.

„Veliki igrač, sportista, čovek i, nadam se, biće veliki trener. Pre pet godina je završio igračku karijeru, završio je licencu. Pre nekoliko meseci smo razmišljali o trenutku kada će otići Milojević, u glavi su nam bili Dejan Stanković i Nemanja Vidić, velika imena i zvezdaši“, rekao je Terzić na „Marakani“.

Povezana vest:  Rumenige: Platini ne može da uplaši Riberija

Terzić je dodao da se nada da će saradnja Stankovića i Zvezde biti duža od dve i po godine, na koliko je potpisana.

„Prijatno sam se iznenadio kada sam čuo da ima veliku zyelju. Verujem da će doneti strast i enegiju Zvezdi. Kockice su se poklopile… Iznenađen sam sa koliko je želje i strasti pričao o Zvezdi, imao je monolog od 29 minuta. Govorio mi je: “Terza, moras da mi veruješ“, ja sam bio frapiran. Takvu energiju i strast nisam video“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Kazna za bakljadu od 50.000 do 600.000 dinara

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela poželeo je Stankoviću uspeh na klupi crveno-belih.

„Deki je Zvezdino dete, živeo je i disao od malih dana u klubu. Pravi je čovek, s liderskim karakteristikama. Ima veliku strast, radio je s najvećim trenerima na svetu i verujem da će preneti znanje na Zvezdu“, zaključo je Mrkela.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati i tabela 19. kola Premijer lige