Novi trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da ima veliku želju da se dokaže u voljenom klubu i da će u svoj rad implemirati karakteristike Svena Gorana Eriksena, Roberta Manćinija, Žozea Murinja i Siniše Mihajlovića.

Stanković je danas promovisan na stadionu „Rajko Mitić“ kao naslednik Vladana Milojevića, a potpisao je ugovor na dve i po godine.

„Crvena zvezda me je pre 22 godina poslala u jednu misiju, da se vratim jednog dana. Sada da nasledim veliko ime, zvezdaša Miloja… Za 20 godina u fudbalu nisam video nigde da se tamo dočekuju dva trenera. Kažete nemam iskustva, a od njega sam dobio za ta dva sata za ceo život“, rekao je Stanković pred rekordno velikim brojem predstavnika medija i navijača u Medija centru stadiona.

Povezana vest:  Milojević: Očekujem neizvesnu utakmicu protiv Rada

On je zahvalio Milojeviću na tome što mu je utabao stazu.

„Otišao je kao gospodin i veliki pobednik. Ja obecavam da ću se kao lav boriti“, naveo je on.

Nekadašnji as Lacija i Intera, sa 103 nastupa za reprezentaciju Srbije,

„Čujem se sa Žozeom, kad nije pao u nesvest što sam u Zvezdi, rekao mi je „Deki, ti“… Poželeo mi je puno, isto kao i Mihajlović i Manćini. Mogu sve da pitam za savet, svaki je dobrodošao, ali ja donosim odluku. Izgradiću svoj stil, koji će biti, vodeće se… Od Erikena bih uzeo strpljenje, od Manćinija rad na terenu, od Murinja karakter, a od Mihajlovića ne odustajanje“.

Povezana vest:  U Jagodini se nadaju boljoj igri

Novinari su podsetili Stankovića na izjavu pre nekoliko meseci da ne vidi sebe kao trenera.

„Nije bitno šta sam juče rekao, već šta ću sutra. Imao sma motive zašto sam to govorio, privržen sam porodici, a u fudbalu se radi 00-24. Kod trenera ne znaš koja si liga, zemlja. Porodica mi puno znači. Ubeđivao sam sebe da neću biti treme, a to me čekamo iza ugla“, rekao je Stanković i najavio da će pružiti šansu mladim igračima iz Zvezdine škole.

Povezana vest:  Viljaš Boaš ljut na kritičare zbog Lorisa

„Sećam se kako sam ja, baš protiv Zvezdana Terzića debitovao u Zvezdi sa 16 i po godina. Želim da se osloni na školu, ima puno talentovanih igrača“.

Stanković kaže da se već čuo sa kolegom iz rivalskog Partizana Savom Miloševićem, svojevremeno saigračem iz nacionalnog tima.

„Znamo se od 1994. godine, delili smo mnogo toga na i van terena. Otvorićemo i zatvorićemo zagradu tokom derbija, tada nećemo biti prijatelji“, uz osmeh je zaključio je on.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images