tomislav_karadzic_i_sinisa_mihajlovicSP JUŽNA AFRIKA

Karadžić: Razočarali smo igrom i zasluženo izgubili

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je danas da je srpska reprezentacija zasluženo izgubila od Gane pošto je igrom razočarala na otvaranju Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Poraz nam je svima teško pao, ali zasluženo smo izgubili. Gana je pokazala da je dobra ekipa sa brzim i snažnim igračima… Utisak je da smo mi previše bojažljivo igrali, posebno u prvom poluvremenu. Čudi me i što su igrači izjavljivali da su im noge bile teške. Nismo ličili na tim iz kvalifikacija – rekao je Karadžić izveštačima srpskih medija u Johanesburgu.

Povezana vest:  Poginula četvorica fudbalera u Južnoj Africi

-Više se očekivalo od nas. Ne samo u Srbiji. Procene i u svetu bile su da će Srbija biti iznenađenje Svetskog prvenstva, ali to se nije desilo i posebno nam je žao što smo ostavili bled utisak. Šteta, jer nas je gledalo oko šest ili sedam miliona ljudi. Život ide dalje – dodao je Karadžić vidno razočaran zbog sinoćnjeg poraza od Gane.

Karadžić je istakao i da Svetsko prvenstvo još nije završeno i da Srbija mora da popravi utisak u naredne dve utakmice, 18. juna sa Nemačkom u Port Elizabetu i pet dana kasnije sa Australijom u Nelspruitu.

Povezana vest:  Vokri: FIFA odobrila da Kosovo igra prijateljske utakmice

-Imamo pravo da se nadamo.. Planirali smo da pobedimo Ganu, ispostavilo se da bi i nerešen ishod bio zadovoljavajući za nas. Ali to je fudbal. Izabrali smo teži put… ali šanse i dalje postoje. Moraćemo bolje protiv Nemačke i Australije. Nemačka je do sada pokazala najviše na turniru, konkretna je, pokretljiva, ali teško da će ponoviti igru iz duela sa Australijom (4:0), a da ćemo mi igrati loše kao sinoć – kazao je Karadžić.

-Bez obzira na to kako se ovo završi srpski fudbal će imati razloga da se okrene novim zadacima, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, nekim infrastrukturalnim problemima i najavljenoj rekonstrukciji 10 fudbalskih stadion – naveo je.Karadžić, koji kao da je bio svestan da je Srbija šansu na Mundijalu ispustila već u prvom meču.

Povezana vest:  Putin: Rusija mora da ima jak tim na Mundijalu 2018.

Predsednik FSS je ocenio i da će „orlovi“ uspeti da se psihološki podignu posle poraza od Gane, i da se neće ponoviti situacija sa prethodnog turnira kada su porazi izazvali velike svađe u timu.

-Razgovarali smo sa svima i nemamo razloga da strepimo od nekih podela, neće biti nikakvih strujanja…Moramo da sa puno pameti, rezona, strpljenja privedemo ovaj turnir kraju – naglasio je Tomislav Karadžić.