radomir_antic_naterenuSP JUŽNA AFRIKA

Antić: Treba biti najbolji kad je najteže

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić priznao je danas da je poraz od Gane njegovoj ekipi oduzeo mnogo samopouzdanja, i ukazao da treba biti najbolji kada je najteže.

-Možete da zamislite atmosferu u timu. Rezultat nam je oduzeo mnogo samopuzdanja… Moramo sada da se podignemo. Pravi šampioni pokazuju najviše kada je najteže“, rekao je Antić novinarima u Johanesburgu posle jučerašnjeg poraza od Gane 0:1.

Antić je ponovio da Srbija nije igrala toliko loše kakav je krajnji utisak, već da joj je nedostajalo sreće.

-Činjenica je da smo igrali više srcem nego glavom…Očekivali smo veću dominaciju, posebno na spoljnim pozicijama, ali nas je rival tu zatvorio. Nije nam dozvolioo da pružimo više. Gol smo primili u periodu igre kada smo bili najbolji… Rezultat nije bio posledica naše igre, tu nismo imali mnogo problema, posebno u odbrani – naveo je Antić.

Povezana vest:  U četvrtak žreb za šesnestinu finala Kupa Srbije

Selektor Srbije rekao je da je njegova ekipa bila „konkretnija“ u napadu, ali da nije koristila svoje prilike.

-Ko ne koristi šanse, plaća dividende… Sputao je nas i osećaj odgovornosti, želja da budemo na očekivanom nivou. Ovo je, ipak, Svetsko prvenstvo, nisu ovo svakodnevne utakmice. Na psihološkom planu bili smo više nego sputani – kazao je Antić.

Posebno teško poraz je pao Aleksandru Lukoviću, koji je isključen u 74. minutu, zbog čega neće igrati na narednoj utakmici Srbije, u petak protiv Nemačke, kao i Zdravku Kuzmanoviću, koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i skrivio penal posle koga je Gana stigla do pobedničkog gola.

Povezana vest:  Bufon i De Šiljo se oporavili od povreda

-Neigranje Lukovića biće nam veliki hendikep u duelu sa Nemačkom. On je bio jedan od boljih na terenu. Ali, to nam je opomena da budemo pažljiviji… Zdravko je posle današnjeg treninga bolje nego juče. Fizička aktivnost popravlja raspoloženje – rekao je Antić.

Srbija će propušteno u duelu sa Ganom morati da nadoknađuje na dvema narednim utakmicama u Grupi D. Veliki problem je, međutim, što će prvi meč igrati sa Nemačkom, koja je sinoć savladala Australiju sa 4:0 i po opštem mišljenju pokazala najviše od svih ekipa u dosadašnjem toku Mundijala.

-Nemci su me impresionirali i igrom i ponašanjem. Ali renome rivala bi mogao da nam pomogne, jer ćemo imati dodatan motiv. Moraćemo da budemo više od jedne prosečne ekipe – ocenio je Antić. Bledo izdanje u susretu sa Ganom nagoveštava i promene u timu „orlova“ za utakmicu sa Nemačkom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Real ubedljiv protiv APOEL-a

-Posle poraza svaki trener bi menjao mnogo toga. Ali onda sa vremenom pokušava da detaljnije analizira situaciju. Rano je pričati o timu – kazao je Antić i priznao da je veličina turnira kakav je Mundijal imala uticaj i na njega, pošto u Južnoj Africi debituje na Svetskom prvenstvu.

-Osećao sam se prvilegovano. Milion emocija mi se mešalo. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Ne mogu da krijem, stvorila se neka psihoza od velikog takmičenja koju ćemo svi morati da prevaziđemo – istakao je Antić.

Srpski fudbaleri su današnji trening počeli već u 10.30. Antić ih je hrabrio povicima „glavu gore“ i „hajmo, življe“.