xavi_hernandez_barcelona_fcPetradom u gradskom derbiju Barsa se učvrstila na prvom mestu

 

Novi dokaz moći upriličio je Barselonin fudbalski kolektiv u subotu savladavši s 5:1 na gostovanju gradskog rivala Espanjol, do sada maksimalnu ekipu pred svojim navijačima.

Espanjol je aktualnog španskog prvaka dočekao sa svih sedam pobeda iz sedam odigranih utakmica na svom stadionu Cornellà-El Prat, međutim, takav niz, jednak samo onom madridskog Reala u ovoj sezoni, Barselonu nije ni malo impresionirao.

Povezana vest:  EURO 2012, Španija ili Italija, nema favorita u finalu EP

Naime, i „katalonski ponos“ je sakupio 21 bod sa sedam gostovanja u ovoj sezoni i bilo je jasno, i pre početnog sudijskog zvižduka, da će jedan od tih učinaka bez mrlje u subotu biti okončan.

Od samoga početka utakmice Barselona je izgledala bolje u Espanjolovom fudbalsko hramu i njihova pobeda u potpunosti je zaslužena, kao i prezimljavanje na čelnom mestu Primerine tabele do sledeće godine.

Povezana vest:  Barselona ubedljiva protiv Granade

Sledeću prvenstvenu utakmicu Barselona igra na svom Camp Nouu drugog dana januara protiv Levantea koji dočekuju s 22 uzastopne utakmice bez poraza. U nabrojanim susretima, od 14. septembra ove godine, samo su tri remija…

Blizu podele bodova ni u jednom trenutku nije bio Espanjol čiji je jedini gol, za smanjenje rezultata na 3-1, dao Osvaldo. Sve je u subotu bilo u znaku Barselone za koju su dva puta zabili Pedro i Vilaa, a jednom Ćavi.

Povezana vest:  Sevilja makazicama Ibore srušila Barselonu

Lionel Messi, sa 17 golova izjednačen na vrhu liste strelaca s Realovim Kristijanom Ronaldom, ovaj se puta nije upisao na listu strelaca, međutim, vođenje igre i tri nove asistencije (sada ih ima već 12 prvenstvenih) još su jednom dokazale njegovo fudbalsko znanje.

Usput, Barselona je u poslednjih pet ligaških utakmica postigla 23 gola.