lazio_udineseLacio opet tri boda do Milana

 

Dva su se puta vraćali fudbaleri Udinezea iz zaostatka u dvoboju protiv Lacija, ali treći put više nisu stigli. Rimljani su na svome Olimpiku slavili s 3-2 u 17. kolu Serije A i smanjili prednost vodećeg Milana na tri boda.

Već u drugoj minuti utakmice Hernanes je udarcem iz daljine doveo Lacio u vođstvo. Bio je to i jedini pogodak u prvom poluvremenu, ali zato je u drugom postalo vatreno. Gosti su izjednačili u 49. minuti nakon udarca glavom Aleksisa Sančeza, ali samo tri minute kasnije prednost je ponovno bila na strani ekipe Edoarda Reje, strelac je bio Đuzepe Biava. Udineze je ponovo morao da juri zaostatak, a ulovio ga je u 61. minuti, opet pogotkom glavom, ali ovaj put u režiji Germana Denisa.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI SUSRET, Brazil pobedio SAD

I kad se već činilo da će gosti otputovati kući s bodom, snove im je u 89. minuti srušio njihov igrač Kristijan Zapata, uguravši nespretnom reakcijom nakon kornera loptu u vlastitu mrežu.

 

Serie A, 17. kolo:

 

Lacio – Udineze 3-2 (Hernanes 2, Biava 52, Zapata 89 – ag / Sanchez 49, Denis 61)

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica i tabela Premijer lige posle 4. kola

 

Kasnije:

 

Bari – Palermo

Kijevo – Juventus

Katania – Breša

Parma – Bolonja

Napoli – Lecć

Sampdoria – Đenova

 

Tabela: 1. Milan 36, 2. Lacio 33, 3. Juventus 30 (-1), 4. Napoli 30 (-1), 5. Roma 29, 6. Palermo 26 (-1), 7. Inter 23 (-2)…