Zlatko_Kranjcar_selektor_cg

KVALIFIKACIJE ZA EP

Kranjčar: Zadovoljan sam pripremama

 

Selektor nacionalnog tima Crne Gore Zlatko Krnajčar održao je konferenciju za novinare pred polazak za Vels, gde će Đetići sutra odigrati šesti meč u kvalifikacijama za EURO 2012. Uoči samog polaska reprezentacije za Kardif, Kranjčar je izrazio uverenje da će hrabri „sokoli“ imati još jedno uspešno gostovanje na Ostrvu.

Povezana vest:  Zabaleta: Voleo bih da zaigram u Seriji A

– Zadovoljan sam tokom priprema, igrači su pokazali da imamo motivaciju i koncentraciju, kao i da su svesni koliko znači naredni meč. Svesni su da bi pobeda omogućila da u poslednja dva meča napravimo finalni korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvu. Šteta što Baša neće moći da nam pomogne… Džudović se oporavlja i nadamo se da će biti spreman da zaigra. Ukoliko i on ne bude mogao da nastupi, nedostajaće čitava odbrana koja je iznela teret u dosadašnjem delu kvalifikacija. Ipak, verujem da će igrači koji nastupe uspeti da nadoknade njihovo odsustvo. U slučaju da ne ostvarimo rezultat koji priželjkujemo, i dalje ćemo u mislima imati činjenicu da smo u igri za odlazaku Poljsku i Ukrajinu, rekao je Kranjčar.

Povezana vest:  Otvaranje nemačkog muzeja fudbala odloženo za 2015.

Uspostavljanje sopstvenog ritma i dobra pas igra, po Kranjčaru su ključ uspeha u Kardifu.

– Pokušaćemo da diktiramo ritam i da kroz dobru pas igru dođemo do viška u napadu i prilike da savladamo protivnika. Možemo da budemo ubojiti u napadu jer imamo kvalitet i sprinterske sposobnosti Vučinića, Jovetića, Vukčevića i Đalovića, kazao je selektor „A“ reprezentacije.

Duel sa Velsom igra se sutra na stadionu Kardif sitija, sa početkom u 20.45 časova.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica devetog kola i tabela