Vicente del Bosque (Spain) 

Del Boske: Ćavi, Injesta i Kasiljas doneli trofeje
 
Selektor reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da bez Ikera Kasiljas, Ćavija Ernandeza i Andresa Injeste, „furija“ ne bi postala evropski i svetski šampion.
-Oni su u ovom trenutku nezamenjivi u našem timu. Bez njih ne i bilo ni ovih titula. Ipak, siguran sam da ćemo u budućnosti imati igrače koji će uskočiti na njihova mesta jer odlično radimo sa mlađim kategorijama – rekao je Del Boske nemačkom Kikeru. Ćavi i Kasiljas imaju više od 30 godina, Injesta je u kasnim 20-tim, pa je španska javnost pomalo zabrinuta da li će imati ko da ih zameni.
-Pogledajte samo našu olimpijsku selekciju, tamo ima mnogo talentovanih igrača. A u seniorskom timu su igrači poput Seska Fabregasa i Santija Kazorle koji će u budućnosti dobiti još veću ulogu – objasnio je Del Boske.
Španci su pre četiri dana u finalu Evropskog prvenstva deklasirali Italiju sa 4:0 i došli do trećeg uzastopnog trofeja na velikim takmičenjima.
-Naravno da sam tokom EP ima neke nedoumice i moram da priznam da su u pojedinim situacijama odlučivali detalji. U polufinalu je Portugalac Alveš pogodio prečku iz penala, a Fabregasov udarac sa 11 metara završio je u golu nakon što je udario u stativu. Imali smo sreće, ali nisam sumnjao u kvalitet ekipe – kazao je Del Boske.
On je još jednom demantovao da je uoči početka EP u nacionalnom timu došlo do sukoba između igrača Barselone i madridskog Reala.

 

Povezana vest:  Policija dopratila fudbalere Zvezde do stadiona, Stojanović najavio ostavku