FSS_logo

Formira se telo za kontrolu klađenja na utakmice u Srbiji
 
Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS), policije, tužilaštva, udruženja kladioničara i Superlige održali su danas prvi radni sastanak koji za cilj ima formiranje tela za kontrolu klađenja na utakmice domaćih takmičenja.
-Suštinski, ovaj korak je preduzet u smeru podizanja regularnosti na najviši nivo, što i jeste jedan od prioriteta u radu naše fudbalske organizacije. U tom cilju, FSS planira i da ustanovi funkciju oficira za očuvanje integriteta takmičenja – navodi se u saopštenju FSS.
Formiranje radne grupe ne znači da je Evropska fudbalska unija (UEFA) obeležila srpska fudbalska takmičenja kao neregularna, niti se u njima pojavljuju sumnjive utakmice sa aspekta klađenja.
-Međutim, FSS želi da pravovremeno primeni sve preporuke iz UEFA, a pre svega vezano za monitoring utakmica i praćenja samih uplata. U tome ćemo imati veliku pomoć nadležnih državnih organa i udruženja kladioničara, jer će do kraja godine biti uveden centralni sistem. Kao takav, on će svima omogućiti adekvatno praćenje i mogućnost preventivnog delovanja – ističe se u FSS-u.
U radnu grupu će biti uključeni predstavnici svih struktura, a najavljena je i serija novih sastanaka. FSS će, u međuvremenu razgovarati i sa predstavnicima vodećih kladioničarskih kuća u Srbiji.
Kao rezultat svega, uslediće potpis Memoranduma o zajedničkom delovanju, na kome će biti baziran budući koordinisani rad.

 

Povezana vest:  Platini za osnivanje sportske policije