milos_krasic_juventusPobeda Napolija za drugo mesto, remi Juventusa

 

Fudbaleri Napolija pobedili su danas Leče sa 1:0, u utakmici 17. kola italijanskog prvenstva I popeli se na drugo mesto na tabeli, dok je Juventus odigrao nerešeno sa Brešom 1:1. Napoli je na svom terenu pobedio Leče golom Edinsona Kavanija u 90 minutu. Izabranici Valtera Masarija su 10. prvenstvenom pobedom skočili na drugo mesto na tabeli i sa 33 boda zaostaju tri za vodećim Milanom, koji je sinoć izgubio od Rome sa 0:1.

Povezana vest:  Ana prekinula saradnju sa trenerom Gunthardtom

Juventus je nerešenim rezultatom u Veroni protiv Kjeva prepustio drugo mesto i sada se nalazi na četvrtom sa 31 bodom. Poveli su crno-beli u 31. minutu golom Fabija Kvaljarele. Posle kornera loptu nije dobro zahvatio Vinćenco Jakinta, ona je na petercu stigla do Kvaljarele koji je „makazicama“ poslao u gol.

Bod domaćima doneo je Serđo Pelisije u 90. minutu. Kjevo se popeo na 10. mesto sa 21 bodom. Fudbaleri Kjeva mogli su da povedu u 17. minutu iz penala, nakon što je Đorđo Kijelini napravio prekršaj nad Davideom Moskardelijem, ali je golman crno-belih Marko Storari posle udarca Mikelea Markolinija izbacio loptu u korner.

Povezana vest:  Mihajlović se potukao sa navijačem

U timu Juventusa je do 88. minuta igrao reprezentativac Srbije Miloš Krasić. On je u 80. minutu pogodio prečku. Fudbaleri Lacija pobedili su na svom terenu Udineze sa 3:2 i ostali u vrhu tabele. Domaći su dva puta vodili, crno-beli su svaki put uspevali da izjednače, ali je pobedu Laciju doneo Kristijan Zapata autogolom u 88. minutu.

Domaći su poveli već u drugom minutu preko Ernananeša, izjednačio je Alehandro Sančes u 49. ali je novo vođstvo domaćima tri minuta kasnije doneo Đuzepe Bjava. Nadu gostima da mogu do boda doneo je Gustavo Deniz, svojim prvim golom u crno-belom dresu, ali je Zapata dva minuta pre kraja zatresao svoju mrežu i doneo pobedu Laciju.

Povezana vest:  Francuska u četvrtfinalu posle spektakularne utakmice sa Argentinom

Lacio ima 33 boda, koliko ima i drugoplasirani Napoli, a Udineze je na devetom mestu sa 10 bodova manje. Bodove su podelili Bari i Palermo – 1:1, odnosno Parma i Bolonja.

Večeras od 20.45 igraju Sampdorija i Đenova.