Alex_Ferguson_1Aleks Ferguson: Ne razmišljam o penziji

 

Škotski trener na klupi Mančester Junajteda Aleks Ferguson proteklog vikenda je oborio rekord sunarodnika Mata Busbija po dugovečnosti na klupi kluba s Old Trafforda.

Mat Busbi je na klupi slavnog kluba s Old Trafforda proveo 24 godine, jedan mesec i 13 dana. U dva je navrata legendarni Busbi bio za kormilom Junajteda, prvi put između 1945. i 1969. godine, u periodu kada je izgradio moderan klub i odveo ga do evropskog trona (1968.), a drugi put u drugoj polovici sezone 1970/71. Ferguson ga je sada nadmašio, a iako je u 69. godini života ističe da mu penzija nije na pameti.

Povezana vest:  Liverpul i Aston Vila podelili bodove

-Što si stariji to manje razmišljaš o penziji. Počinješ da shvataš da sve dok imaš zdravlje i dok se osećaš fizički sposobnim, da moraš nastaviti sa svojim poslom. Sve misli o penziji sada su mi u krajičku mozga. Pogrešio sam kada sam ranije govorio o penziji. U vreme kada sam to govorio bilo je objektivnih razloga za to – rekao je Ferguson, koji je predvodio “crvene đavole” do 11 premierligaških i dva naslova u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije: Poraz u pravo vreme, biće bolje protiv Bolivije