Dimitar Berbatov scores the third goal for Manchester UnitedBerbatov: Molim vas, nemojte me više birati!

 

-Prestanite da glasate za mene – poručio je bugarskim sportskim novinarima Dimitar Berbatov, već sedmi put pobednik najeminentnijeg izbora za fudbalera godine u susednoj nam zemlji.

Nakon što je primio priznanje u ponedeljak, centarfor Mančester Junajteda za govornicom je kazao:

-Voleo bih da neko od mlađih igrača dobije ovu nagradu. Molim vas, nemojte više da glasate za mene.

Povezana vest:  Eto'u prete tri utakmice suspenzije

U proteklih devet godina, počevši od 2002. kada je dobio prvo priznanje, najboljim fudbalerom bugarske Berbatov nije proglašavan jedino 2003. i 2006. godine.

Ubedljivi je nacionalni rekorder po tom pitanju. Čuveni Hristo Stoičkov, ponajpre zbog puno bolje konkurencije u njegovo doba, može se pohvaliti samo s pet naslova najboljega bugarskog fudbalera.

Berbatov je također rekorder po broju golova (48) postignutih za nacionalnu ekipu. Prošlog se maja, međutim, povukao iz reprezentacije s 29 navršenih godina.

Povezana vest:  Reprezentacija Brazila ubedljiva protiv Irana

U izboru za 2010. pobijedio je Ivelina Popova, kapitena Liteksa iz Loveča koji će od januaru igrati u turskom Gaziantepsporu, te golmana holandskog prvaka Tventea Nikolaja Mihajlova.

Ove je polusezone u 13 premierligaških nastupa Bugarin za Junajtedpostigao 11 golova. U dvoboju 15. kola pre tri je sedmice dao Blekburnu pet golova u domaćoj 7-1 pobedi.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 15. kola i tabela Bundeslige