gael_kakutaKakuta produžio ugovor sa Čelsijem na četiri i po godine

 

Fudbaler Čelsija Gael Kakuta produžio je danas ugovor sa tim klubom na četiri i po godine. Francuski fudbaler je 2007. godine iz Lansa prešao na Stamford Bridž, a Čelsi je potom kažnjen dvogodišnjom zabranom transfera jer je na nezakonit način kontaktirao 19-godišnjeg igrača.

Povezana vest:  Karadžić ne ide s funkcije

Međutim, Sud za sportsku arbitražu je u februaru ove godine presudio u korist londonskog kluba i ukinuo kaznu. Kakuta je ove sezone odigrao devet utakmica za Čelsi, od kojih pet u Ligi šampiona. Njegov ugovor ističe na kraju sezone, a mediji spekulisu da bi mogao da napusti premijerligaški klub jer želi više da igra.

On se za mesto u prvom timu bori sa Didijeom Drogbom, Salomonom Kaluom i Danijelom Staridžom.

Povezana vest:  Anćeloti: Ne razumem ljude koji zvižde Ronaldu

-Kada sam došao u Čelsi imao sam 16 godina i samo sam mislio o tome kako da uđem u prvi tim, a sada sam u nekoliko navrata bio starter. Potpisao sam ugovor na još četiri i po godine, želim da ostvarim svoj san i postanem standardan prvotimac – rekao je Kakuta.

-Moj posao je da dokažem treneru da sam dovoljno dobar za prvi tim. Dobro je kada igrate uz iskusne fudbalere, tada brže učite i bolje napredujete – dodao je Kakuta.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Švajnštajger propusta meč protiv Engleske?!