Trener fudbalera Sportinga iz Hihona Miroslav Ðukić izjavio je da je već 15 dana u karantinu i da se zbog situacije sa korona virusom ne zna kada će biti nastavljeno prvenstvo.

„Trenutno se nalazim u Španiji, koja je jedan od epicentara korona virusa. U Španiji ima preko 72.000 zaraženih i preko 5.500 mrtvih. Nalazim se u gradu Hihonu, gde ima preko 1.000 zaraženih i 33 mrtve osobe. Već 15 dana sam u kućnom karantinu“, rekao je Ðukić za TV Arena Sport.

Povezana vest:  Stojić: Nije sudija rešio utakmicu u Volosu

Đukić je naveo i koja su dva ključna dogadaja koja su u Španiji izazvala ovoliki broj obolelih.

„Ovde se dva slučaja pominju kao ključna, to su utakmica između Atalante i Valensije u Milanu, gde je bilo 40.000 ljudi, odakle je došao veliki broj zaraženih, takode i okupljanje 8. marta u Madridu, gde je bilo 500.000 ljudi i tada se pojavio veliki broj zaraženih“.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica prvog kola, strelci i tabela Super lige

Bivši trener Partizana istakao je da se ne zna kada ce se nastaviti fudbalsko prvenstvo i da je sada prioritet da se pobedi bitka protiv virusa Covid 19.

„Niko ne zna kada će se nastaviti liga, sada je najbitnije da se pobedi ova bitka, da se spasu životi ljudi, jer ima veliki broj zaraženih i preminulih. Ovde niko nema preciznih podataka o prvenstvu“, rekao je Ðukić, koji je imao i poruku za građane Srbije.

Povezana vest:  Benitez novi trener PSŽ-a?

„Dragi sugrađani, samo zajedničkom borbom i istrajnošću možemo do pobede. Ostanite kod kuće“, zaključio je Ðukić.