italinai_u_soku

KVALIFIKACIJE ZA EP

Italija pobedila Sloveniju u Ljubljani

 

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je večeras kao gost Sloveniju sa 1:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine i kao vodeći tim u Grupi C odmakla rivalima na šest bodova prednosti.

Jedini gol na meču u Ljubljani postigao je Tijago Mota u 73. Minute na asistenciju Frederika Balzaretija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Rezultati utakmica i tabele

U Grupi A Belgija je kao gost pobedila Austriju sa 2:0. Dvostruki strelac je bio Aksel Vicel, u 6. i 50. minutu. Belgija sada deli drugo mesto na tabeli sa Austrijom, sa po sedam bodova, s tim što ima utakmicu više.

U Grupi E u Budimpešti su se sastale dve vodeće ekipe, Mađarska I Holandija, a gosti su pobedili sa 4:0.  Prvi gol na meču postigao je Rafael van der Vart u osmom minutu, zatim je na 2:0 povećao Ibrahim Afelaj u 45. U drugom poluvremenu Dirk Kojt postigao je treći pogodak za goste u 54. minutu, a konačan rezultat postavio je Robin van Persi u 62.

Povezana vest:  MILORAD ČAVIĆ PODRŽAO FUTSAL REPREZENTATIVCE SRBIJE UOČI PRVENSTVA EVROPE U BEOGRADU, UEFA FUTSAL EURO 2016.

Holandija je na tabeli prva sa maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica, dok je Mađarska druga sa devet bodova.

Francuska je golovima Filipa Meksesa u 28. i Žoana Gurkufa u 72. minutu pobedila Luksembrug u gostima. „Trikolori“ su prvi na tabeli Grupe D sa 12 bodova iz pet mečeva, dok je Luksemburg poslednji sa samo jednim bodom.

Povezana vest:  UEFA opet upozorila Bosnu i Hercegovinu