+Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da će crveno-beli morati da smanje troškove na najminimalniju moguću meru, a kako je rekao u intervju za Sportski žuranl, u skladu s tim će i plate fudbalerima biti umanjene.

Terezić je je istakao i da će razgovarati sa svakim igračem pojedinacno i da će im predočiti preporuke FIFA da se u tri meseca plate redukuju na 50 odsto, kao i da tu neće biti mnogo prostora za pregovore, već varijanta „uzmi ili ostavi“.

Povezana vest:  Čović: Jedan smo narod, zajedno da sprečimo sukob

„Ono što sledi u naredna dva dana je razgovor sa svakim igračem, upoznaćemo ih sa situacijom. Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50 odsto u ova tri meseca. Razgovaraćemo o finansijskoj perspektivi Zvezde zbog svih ovih problema. I sigurno neće osetiti samo u Zvezdi, u svim klubovima Evrope redukcija plata je nešto što sledi“, rekao je Trezić u ražgovoru za Sportski žurnal.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Ramos: Moramo da okrenemo novi list

Terzić se osvrnuo i na konstataciju da je u nekim klubovima već bilo negodovanja zbog smanjenja plata.

„Nije to obaranje ruku izmedu igraca i kluba, predočićemo koji je maksimum što može da se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri meseca je prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, medutim, moraju da budu svesni da i njihovi potencijalno novi klubovi primenjuju iste ekonomske mere“, zaključio je Terzić.

Povezana vest:  Tohir: Macari ostaje trener i sledeće sezone