Moussa_SowVodeća petorka Francuske neuspešna

 

Odigrano je osam utakmica 19. kola u francuskom fudbalskom prvenstvu. Nijedna od pet ekipa koje su u pet najboljih na tabeli nije pobedila.

Lil je kao domaćin odigrao 1-1 sa Sent-Etijenom. Domaćini su poveli u 72. minuti, a strelac je bio senegalski 24-godišnji napadač Musa Soua, kojem je to bio već 14. pogodak u prvenstvu, pa je sada usamljen na vodećoj poziciji tabele strelaca. Dosad mu je društvo s 13 pogodaka pravio PSŽ-ov Brazilac Nene. U 75. minuti je bod za Sent-Etijen osigurao Sako pogotkom iz penala.

Lil kiks nisu iskoristili njegovi pratioci na tabele, pa je Lil ostao vodeći s 32 boda i utakmicom manje u odnosu na konkurenciju pri vrhu tabele.

Povezana vest:  Ljajić strelac za Fiorentinu u Kupu Italije

PSŽ je ostao na drugom mestu s 31 bodom, a u ovoj rundi je izgubio u gostima kod Nansija s 2-0. Dvostruki strelac za domaćine bio je Jusuf Hađi, u 65. i 82. minuti, a gosti su već od 13. minute igrali bez isključenog Sakha.

Na vrh tabele mogli su s eventualnim pobedama još dve ekipe, Ren i Lion, ali, Ren je izgubio u gostima kod Kaena s 1-0, a Lion je na svom Gerlandu odigrao 1-1 s Okserom. Domaćini su poveli u trećoj minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu zahvaljujući autogolu Minjota, ali, već u prvoj minuti nastavka je Kuercia poravnao na konačnih 1-1.

Povezana vest:  Anćeloti: Zidan budući trener Reala

U sudijskoj nadoknadi su gosti mogli do pobede. Chafni je izbegao zamku ofsajda, pobegao je domaćoj odbrani i izbio potpuno sam pred golmana Lorisa, koji je uspeo da odbrani njegov udarac, i tako spasiti barem jedan bod Lionu, kojem je to bila već 12. uzastopna utakmica u kojoj je ostao neporažen.

Branilac naslova Marsej odigrao je 0-0 u gostima kod Bresta. Marseju je ovo bila već peta uzastopna utakmica bez pobede. Upisala je ekipa Didijera Dešampa u tom razdoblju četiri remija.

Povezana vest:  Zvezda poslala Stojkovića i Lukovića na pozajmice

 

Le Championnat, 19. kolo

 

 

Nansi – PSŽ 2:0 (Hadji 67′, 83′)

Valensijen – Tuluz 2:1  (Angua 44′, Danik 45′ – Sisoko 35′)

Arl – Nica 0:0

Lion – Okser 1:1 (Minjo 45’ag – Kversija 46′)

Monako – Sošo 2:1 (Nicaji 8′, Park 90′ – Lolo 47’ag)

Kaen – Ren 1:0 (Hamuma 9′)

Lil – Sent Etjen 1:1 (Sou 72′ – Sako 75′)

Brest – Marsej 0:0

Bordo – Lens 2:2 (Diara 67′, Gufra 90′ – Eduardo 16′, Bukari 45′)

 

Juče

Lorijen – Monpelje 0:0