Italijanski infektolog Đovani Reca rekao je danas da ne vidi način da se takmičenje u fudbalskoj Seriji A nastavi kako je predvidjeno, za nekoliko nedelja.

Fudbalska takmičenja prekinuta su sredinom marta u gotovo svim evropskim ligama zbog pandemije korona virusa.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je u subotu da se nada da će ekipe početi da treniraju u maju, ako svi igrači budu negativni na korona virus, a da će utakmice početi da se igraju krajem maja.

Povezana vest:  Samardžić Marković: Ne smenjivati Karadžića i Antića

Medjutim, direktor infektivnog odeljenja Zdravstvenog instituta Italije Djovani Reca rekao je da su ta predvidjanja nerealna.

„Ako bih morao da dajem tehnički izveštaj, naveo bih da sam protiv nastavka takmičenja. Ali, političari će odlučiti““, rekao je Reca, preneli su italijanski mediji.

„Fudbal je sport pun kontakta uz veliki rizik prenošenja virusa. Oni su predložili da se fudbaleri pažljivo prate, uz gotovo svakodnevna testiranja. Skoro smo ušli u mesec maj“, dodao je on.

Povezana vest:  Karager produžio ugovor sa Liverpulom na dve godine

Portparol Lacija je reagujući na tu izjavu, pozvao naučnike „da pronadju lek umesto da se bave problemima poput fudbala“, nakon što se Reca izjasnio kao navijač rivalskog kluba Rome.