eps

EPS: Zvezdi struja isključena zbog nepoštovanja ugovora

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je fudbalskom klubu Crvena zvezda isključena struja zbog nepoštovanja ugovora o reprogramu duga, koji iznosi 49 miliona dinara.
-EPS Snabdevanje, deo Elektroprivrede Srbije, ima razumevanje za višegodišnje probleme fudbalskih klubova. EPS se zalaže isključivo za poštovanje zakonske procedure i ugovornih obaveza. Nećemo polemisati preko medija sa trenerom fudbalskog kluba Crvena zvezda, ali je veoma važan stav generalnog direktora Zvezdana Terzića da električna energija mora da se plaća i da nema otpisa dugova – navodi se u saopštenju.
Zvezdi je danas u podne, drugi put ove nedelje, isključena struja zbog čega je trener Miodrag Božović konferenciju za medije uoči utakmice protiv Metalca umesto u Medija centru održao u svečanoj loži stadiona Rajko Mitić.
-Napominjemo da je ovom fudbalskom klubu u ponedeljak, 2. novembra, isključena električna energija zbog dugova i na molbu čelnika kluba zbog posete visoke strane delegacije ponovo uključena struja. Očekivalo se da će predstavnici Zvezde razgovarati sa predstavnicima EPS-a o plaćanju dugova, ali sastanka nije bilo – poručili su iz EPS-a.
Trener Božović rekao je da Zvezda od osnivanja kluba nije platila struju i da na ovaj način neko pokušava da destabiluzuje crveno-bele.

Povezana vest:  EURO 2012, Blan: Ne smemo da ponavljamo greške