Predsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina izjavio je danas da je razočaran zbog „apatije i nezainteresovanosti“ koju pokazuje Vlada te zemlje prema tom sportu.

„Fudbal pomaže da se pokrene ekonomija, ali takodje je i društveni fenomen od velikog značaja za širu javnost. Razočaran sam što sam primoran da se borim protiv apatije i nezainteresovanosti za fudbal. Tugujem, jer je pokazano veliko nepoštovanje sporta koji svakog vikenda gleda 14 miliona ljudi“, rekao je Gravina za lokalne medije.

Povezana vest:  Domenek podržava odluku da Anelka bude udaljen

Poslednja uredba italijanske vlade o ublažavanju ograničenja dočekana je loše u fudbalu jer gradjanima omogućuje da trče u lokalnim parkovima, ali ne i da profesionalni sportisti treniraju pre 18. maja.

Sazvan je hitan sastanak Serije A za 1. maj, a liga će pokušati da ubedi vladu da kopira španski model povratka treninzima.

„Da bismo imali nula rizika, morali bismo da sačekamo vakcinu. A, to neće biti pre proleća 2021. godine. Ne možemo da čekamo toliko. Čak i da se razvije do tada, koliko dugo ćemo čekati da bude dostupna svima“, pitao je Gravina.

Povezana vest:  Mesi na koti 65, još dva gola do Gerda Milera

Po njegovim rečima, da nije bilo uslova za nastavak FIGC bi „digao ruke i priznao poraz“, ali da to „ovde nije situacija“.

Gravina je dodao da je lekarski protokol u italijanskom fudbalu otvoren za ideje i poboljšanja.