andres_iniestaInjesta: Jednog dana vidim se na Gvardiolinom mestu

 

Želim zauvek da ostanem u fudbalu, jer on je moj život – rekao je vezni fudbaler Barselone i španske reprezentacije Andres Injesta.

Kandidat za FIFA-inu Zlatnu loptu u izjavi za Marcu rekao je da se jednog dana apsolutno vidi na mestu koje danas zauzima Žozep Gvardiola: kao trener prve Barseloninog tima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa C: Zenit bolji od Benfike, Monako savladao Leverkuzen

-Voleo bih da ostanem u Barseloni i radim kao prvi trener kluba. Ako ne budem dovoljno dobar, onda barem kao trener neke druge Barselonine ekipe, ili makar trener za fizičku pripremu. Ne znam šta bih drugo u životu mogao da radim – rekao je 26-godišnji fudbaler

Injesta je bio strelac gola koji je španskoj reprezentaciji doneo najveći uspeh u istoriji: naslov svetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici.

Povezana vest:  COPA AMERICA 2011, Novi remi Urugvaja

-Gol važan poput mog Holandiji u produžetku finala Svetskog prvenstva može promeniti čovekov život, ali ne bi smeo ni trebao promeniti čoveka samog. Činim isto što sam činio i pre tog gola. Biti fudbaler i istovremeno skromna i ponizna osoba meni se ne čini inkompatibilnim – kaže Injesta.

Na kraju, izdvojio je i svoj najradosniji trenutak u klupskoj karijeri.

Povezana vest:  Imenovane sudije za EP u Poljskoj i Ukrajini

-To je gol koji sam dao Čelziju na Stamford Bridgeu u revanš utakmici polufinala Lige šampiona 2009. godine, a koji nam je doneo finale i potom naslov. Zbog toga mi je najdraži, osim što je bio i spektakularan.