uefa-euro-2012-logo

BARAŽ ZA EP 2012

Hrvati overavaju EP, Bosanci i Crnogorci se još nadaju

 

Fudbaleri Bosne i Hercegovine pokušaće sutra uveče u Lisabonu da naprave iznenađenje, eliminišu Portugal i prvi put izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon remija bez golova na očajnom terenu stadiona Bilino polje Zenici obe selekcije imaju pravo da se nadaju, iako uloga favorita, iz više razloga, pripada domaćinu.

-Očekujem sličnu utakmicu. Bosna se dobro brani i sjajno se transformišu iz odbrane u napad. Za početak, važno je da obezbedimo svoj gol i onda da krenemo u napad. Znam da će nam biti teško, ali imamo kvalitet i igru da prolaz na EP – kazao je reprezentativac Portugala Bruno Alveš.

Povezana vest:  Mesi platio dug na ime poreza od pet miliona evra

Selekciji BiH je za plasman na EP dovoljan čak i svaki remi uz postignut gol ili golove u Lisabonu.

-Što se ne bi završilo 1:1? Možemo da im pariramo tehnikom, to je neosporno, ali malo su brži od nas, i to je jedina njihova prednost. Moramo da ih bzaustavimo, a to možemo samo velikom borbenošću – istakao je Sušić.

Za razliku od njegove ekipe, selekcija Hrvatske je ubedljivim trijumfom od 3:0 u Turskoj širom otvorila vrata EP i revanš na Maksimiru trebalo bi da predstavlja samo formalnost za tim Slavena Bilića.

Povezana vest:  Trofej Lige šampiona stigao u Minhen

-Sada je najvažnije da ostanemo usredsređeni na svoj cilj. Ne smemo da se opustimo ni na sekundu. To bi moglo da bude veoma opasno i skupo da nas košta – rekao je igrač sredine terena Luka Modrić.

Izuzetno težak zadatak imaće reprezentacije Crne Gore, koja je u prvom meču u Češkoj izgubila sa 2:0.

-Ništa još nije gotovo, pred nama je još 90 minuta velike borbe. Verujem da možemo da ih pobedimo u Podgorici, biće izuzetno teško, ali niko ne može da nam oduzme pravo na nadu – izjavio je štoper Mančester Sitija i Crne Gore, Stefan Savić.

Povezana vest:  Šemsović: Odbio sam da namestim utakmicu sa Radničkim

Jedan od najbolji čeških igrača Tomas Rosicki ocenio je da je glavni cilj njegove ekipe da postigne gol u Podgorici.

-Ako nam to pođe za rukom, teško će nas stići Crnogorci. Znamo da neće biti lako, ali potrebno je da budemo strpljivi i disciplinovni kao u prvom meču – istakao je Rosicki.

Najlakši posao u revanšu baraža imaće Republika Irska, koja će u Dablinu dočekati Estoniju posle ubedljive pobede od 4:0 u prvoj utakmici.