ivana maksimovic

Ivana Maksimović sa najboljim rezultaom meča debitovala u Bundesligi

Mlada srpska olimpijka Ivana Maksimović, članica Novog Beograda Ušća, debitovala je u Bundesligi sa najboljim rezultatom meča trećeg kola od 396 krugova vazdušnom puškom.

Njen klub Kevelar je na gostovanju u grupi „Sever“ sa 4:1 pobedio Minster i sada je treći na tabeli sa  dve pobede i jednim porazom. Maksimovićeva nije gađala u prva dva kola, gađao je drugi stranac u ekipi Izraelac Rihter. U prvom kolu Kevelar je sa 5:0 pobedio Tus Hilgert, u drugom je izgubio sa 3:2 od Mengshauzena. Oba puta Rihter je bio strelac meča, u prvom kolu 396, u drugom 399 krugova!

Povezana vest:  Veličkovićeva sa srebrom odletela u Rio!

– Bilo je pakleno – opisuje debi Ivana Maksimović. – Ostala sam poslednja da završim meč, a buka i galama su bile strašne. Pokušala sam da se koncentrišem i „ubijem“ centar, ali nije išlo, takvo navijanje nisam doživela. „Ubila“ sam devetku ali je i to biljo dovoljno da pobedimo i to ubedljivo. U krugovima je bilo 1.927:1.959 za Kevelar.

U direktnom duelu Ivana Maksimović je pobedila Martinu Rave koja je zabeležila 390 krugova. Novi meč Kevelar ima 3. decembra protiv Diseldorfa.

Još dvoje srpskih reprezentativaca takmiče se u Bundesligi, ali pištoljem. Andrija Zlatić i Jasna Šekarić u ekipi Kelhajm Mind u  grupi Jug, počeli su sezonu sa polovičnim uspehom. U  prvom kolu protiv  Althajm Valdhauzena u gostima, Jasna Šekarić je izgubila poen sa Darka Sunka 377:372 kruga, ali je Kelhajm pobedio sa 4:1 i 1.844:1.873 u krugovima. Andrija Zlatić je u prvom kolu samo gledao takmičenje (u istom kolu može da gađa samo jedan stranac u ekipi), ali je u drugoj rundi na domaćem strelištu  zabeležio sjajnih 389 krugova  i deklasirao Italijana Viđilija Fajta (379) donevši svom timu poen za ukupnih 4:1 protiv Ulrih Šogla (1.876:1.856 u krugovima). U ovom timu gađaće u drugom delu Bundeslige i olimpijac Srbije Damir Mikec. Kelhajm je posle dva kola vodeći sa četiri boda i 8:2 u poenima.

Povezana vest:  Zorana Arunović i Damir Mikec pogodili bronzu

Uslovi takmičenja u  Bundesligi su specifični, jako je bučno, navija se  uz upotrebu svih rekvizita i gađa strelac protiv strelca na 40 dijabola. Pobeda protiv rivala donosi bod ekipi. Maksimalno može da bude 5:0, minimalni rezutat meča je 3:2. U ekipi od pet članova mogu da gađaju i muškarci i žene. Takmičenje je prvo ligaško, svako sa svakim, po grupama, Sever i Jug, sa po osam ekipa i po četiri najbolje ekipe idu na finalni turnir. Tamo se prvo gađa četvrtfinale, potom polufinale i zatim finale i meč za treće  mesto.

Povezana vest:  Na treningu strelaca u Smederevu– 100 gledalaca!