Grupa bivših igrača fudbalskog kluba Borac iz Čačka, čiji klub je istupio iz Prve lige Srbije zbog finansijskih problema, najavili su danas da će održati protest i optužili Grad da je najodgovorniji za istupanje iz lige i neisplaćene plate fudbalerima.

Fudbalski klub Borac iz Čačka je krajem prošlog jula istupio iz Prve lige za ovu sezonu 2019/2020 zbog loše finansijske situacije.

Ukupno 25 profesionalnih fudbalera koji trenutno nastupaju u srpskim i inostranim klubovima, saopštili su da su 25. maja poslali pismo gradu Čačku u kome su dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovore o isplati dugova koje fudbalski klub Borac ima prema njima, po pravosnažnim presudama.

Povezana vest:  Zvezda posle preokreta pobedila Slobodu, het-trik Mrđe

„FK Borac je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovodjenje FK Provo, sadašnji FK Borac 1926, u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku Grada, a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zaradjene plate“, piše u saopštenju.

„Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači Borca izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu“, navodi se u saopštenju.

Zahtev su poslali i potpisali igrači: Branimir Aleksić, Dejan Babić, Vladimir Bajić, Jovan Čadjenović, Uroš Delić, Stefan Drašković, Aleksandar Gojković, Dušan Jovančić, Lazar Jovanović, Nnad Kočović, Miloš Krstić, Nenad Lukić, Miloš Marković, Mario Maslać i Nemanja Mletić.

Povezana vest:  Mihajlović: Pobedićemo zajedno, kad prođe uživaćemo u fudbalu

Takodje, zahtev su potpisali i Marko Mugoša, Miljan Mutavdžić, Radan Šunjarević, Aleksandar Tanasin, Lazar Tatić, Galvao Tijago, Marko Vidović, Srdjan Vujaklija, Djuro Zec i Boris Živanović.

„Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu“, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Vojvodina: Bivši direktor marketinga ukrao klupski novac

U dopisu gradu Čačku navodi se da su porodice fudbalera dovedene na rub egzistencije, a da je odluka o istupanju doneta bez zvanične odluke Skupštine kluba.

„Grad Čačak nije preduzeo nijednu pravnu radnju da sačuva klub i zaštiti nas kao igrače. U medjuvremenu se u Čačku pojavio FK Borac 1926 (bivši FK Provo) kao naslednik FK Borac, čije pojavljivanje je plaćeno novcem sa računa FC SD Borac, preko koga je grad Čačak finansirao FK Borac“, piše u dopisu.

Fudbaleri su naglasili da ne žele da njihovo nezadovoljstvo neko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama.

„Mi smo obični gradjani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje“, navodi se u saopštenju.