FUDBALSKA-LOPTAFudbalska reprezentacija Indije dobila novog menadžera

 

Fudbalska reprezentacija Indije dobila je danas, nekoliko dana pred početak Azijskog kupa, novog menadžera, pošto je stari otišao zbog navodnog sukoba sa selektorom. Novi menadžer Indije od danas je Raul Karmo Fernandez. On je zamenio popularnog Predipa Čaudrija, koji je otišao zbog navodne svađe sa selektorom Bobom Hotonom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Rezultati i tabele četvrtog i petog kola kvalifikacija EP

Ova smena došla je u trenutku u kome se indijski fudbalski funkcioneri nadaju da će podići imidž ovog sporta u zemlji, pošto su nedavno prodali komercijalna prava na 15 godina za 150 miliona evra.

Čadhari je bio veoma popularan među igračima, i opšta je ocena da je njegov odlazak udarac za tim. Ekipu su ranije pogodili brojni problemi sa povredama, među kojima su i kapiten Baičung Butija I njegov saigrač iz napada Sunil Četri.

Povezana vest:  Lokalni tim na Siciliji dao osam autogolova

Posle ove smene, Fudbalski savez Indije naveo je u saopštenju da je Čadhari, nekadašnji reprezentativac, mogao da ostavi po strain lične razmirice sa trenerom, i tako održi timski duh.

-Igrači su se složili da ne žele Predipa Čadharija ponovo u timu, pošto je ovo izazvalo veliku nelagodnost, osim što je odvlačilo pažnju i demotivisalo fudbalera – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Venger: Veći pritisak je na nama, nego na Galatasaraju

Indija će igrati sa Australijom, Južnom Korejom i Bahreinom u grupi C Azijskog kupa, koji se održava od 7. do 29. januara u Dohi.