Mario Balotelli celebrates with David Silva and Adam Johnson Mančester Siti privremeno izbio na prvo mesto

 

 

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić bio je centralna figura utakmice 20. kola između Vest Bromoviča i Blekburna. Njegova ekipa je, inače, kao gost slavila s 3-1.

Kalinić je postigao dva od tri gola gostiju. Prvi je postigao već u 3. minuti kada je desnom nogom mirno naciljao mrežu suparnnika, dok je početkom drugog dela (53. minuta) iskoristi grešku domaće odbrane i postigao gol za tadašnjih 2-1. Ali, u 64. minuti je napravio nepromišljeni start, te je zbog grubog nasrtaja na Šarnera zaradio crveni karton.

Povezana vest:  FA kup: Aston Vila jedva izbegla eliminaciju

Na njegovu, ali i sreću Blekburna, zadržali su vođstvo 3-1 do kraja i tako upisali bitna tri boda.

Totenhem je pobedio Njukastle na svom White Hart Laneu s 2-0, uz isti recept kao i tokom vikenda. Tada su s igračem manje slavili kod Aston Vile (2-1), a i ovom prilikom su morali igrati s igračem manje jer je u 66. minuti crveni karton dobio Kaboul. U tom je trenutku Totenhem vodio 1-0, ali do kraja su još povećali rezultat, a učinio je to Garet Bejl svojim šestim pogotkom u sezoni. Ovom pobedom je Totenhem preskočio Čelzi na tabeli i sada je četvrta ekipa Premiershipa.

Povezana vest:  FUDBALSKI KLUB LIVERPUL I KOMPANIJA CARLSBERG NAZDRAVLJAJU DVADESETJEDNOGODIŠNJEM PARTNERSTVU

Prvu pobedu sezone u gostima je proslavio Fulam. Slavila je londonska ekipa kod Stouk Sitija 2-0, a oba su pogotka postignuta u prvih deset minuta. Oba je pogotka postigao odbrambeni igrač Kristofer Baird.

Dvostruki strelac je bio i Dadli Kempbel za pobedu Blekpula kod Sanderlenda, također 2-0. Ali, to je Blekpulu, novom Premierligašu, bila već peta pobeda na strani ove sezone.

Povezana vest:  Nejmar: Biće veoma teško, ali ne smemo odustati

Privremeno je, pak, na vrh tabele dospeo Mančester Siti i to lakom domaćom pobedom protiv Aston Vile (4-0), koja je i dalje loša u gostima (sedmi poraz u devet utakmica). Goste je iz Birmingema dotukao Mario Baloteli koji je postigao tri od četiri pogotka, s tim da je dva puta bio hladnokrvan udarcima s bele tačke.

Ipak, treba reći da Siti ima bod više od gradskog rivala Junajteda, ali i čak tri utakmice više.