engleska_logoPoraz Liverpula, Arsenal izvukao samo bod

 

Arsenal je večeras igrao nerešeno 2:2 sa Viganom i tako propustio priliku da se izjednači sa liderima Premijer lige Mančester junajtedom i Mančester sitijem. Vigan je kao domaćin agresivno počeo utakmicu i poveo u 18. Minutu golom Bena Votsona iz penala, ali je Andrej Aršavin uspeo da izjednači u 39, a Niklas Bentner u 44. minutu doneo prednost Arsenalu od 2:1.

Povezana vest:  Klop: Kao da smo gomila idiota

Kada je Vigan u 78. minutu ostao sa igračem manje zbog isključenja Čarlsa N’Zgobije činilo se da je Arsenal obezbedio pobedu, ali je u 81. minutu Sebastjen Skilaći, pokušavajući da glavom izbaci loptu iz kaznenog prostora, pogodio sopstvenu mrežu.

Čelsi je u utakmici protiv Boltona, golom Florana Malude u 61. minutu, obezbedio minimalnu pobedu od 1:0 i tako prekinuo niz od šest utakmica bez pobede. Tom pobedom, Čelsi je na tabeli pretekao Totenhem i zauzeo 4. mesto, sa dva boda manje od Arsenala.

Povezana vest:  Kajzerslautern iznenadio ekipu Šalkea

U trećoj večerašnjoj utakmici engleske Premijer lige, Liverpul je kao domaćin pretrpeo neočekivan poraz od 1:0 od poslednjeplasiranog Vulverhemptona. Gol za Vulverhempton, koji u ovoj sezoni još nije pobeđivao u gostima, postigao je Stiven Vord u 56. minutu.