Fudbaleri Barselone i Bajerna iz Minhena plasirali su se u četvrfinale Lige šampiona, pošto su večeras eliminisali Napoli, odnosno Čelsi.

Barselona je, posle 1:1 u Italiji, večeras na svom terenu pobedila Napoli sa 3:1.

Napoli je na početku meča bio bolji rival, ali je Barselona povela u desetom minutu. Strelac je bio Kleman Langle posle kornera koji je izveo Ivan Rakitić.

Na 2:0 povisio je u 23. minutu Lionel Mesi nakon sjajnog solo prodora. Deset minuta kasnije Mesi je ponovo zatresao mrežu Napolija, ali je gol poništen pošto je Argentinac igrao rukom.

Povezana vest:  Đurđevac : Ovo je prelilo čašu

U prvom minutu sudijske nadoknade na semaforu je pisalo 3:0 nakon što je Luis Suares bio siguran sa bele tačke i već tada je bilo jasno da će španski tim putovati u Lisabon. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Mesi, a sudija je dosudio penal uz konsultaciju VAR.

Nadu Napoliju vratio je Lorenco Insinje u petom minutu sudijske nadoknade. Rakitić je skrivio penal, a Insinje je bio precizan pa se na odmor otišlo rezultatom 3:1.

U nastavku je bilo prilika, ali ne i golova pa je Barselona prošla u četvtfinale u kojem će igrati protiv Bajerna iz Minhena.

Povezana vest:  Preokret Arsenala protiv Evertona u Liverpulu

Fudbaleri Bajerna, koji su revanš meč osmine finala na svom terenu počeli s velikom prednošću od 3:0, i večeras su Čelsi – sa 4:1.

Šampion Nemačke je prolaz dalje potvrdili posle samo 24. minuta. Prvo je Robert Levandovski u desetom minutu bio siguran sa penala koji je skrivio Vili Kabaljero, da bi u 24. minutu pogodio i Ivan Perišić na asistenciju Levandovskog.

Četiri minuta kasnije Kalum Hadson-Odoi je pogodio za Čelsi, ali je gol poništen zbog ofsajda. Gostujući tim je ipak do kraja prvog poluvremena stigao do gola, a postigao ga je Temi Ejbraham u 44. minutu.

Povezana vest:  Vilmots: Zasluženo smo prošli; Hauard: Nismo mogli više

Korantan Toliso je u 76. minutu, posle još jedne asistencije Levandovskog, povisio na 3:1, a konačan rezultat postavio je Poljak svojim drugim golom na meču, u 84. minutu.

Četvrfinale Barselona – Bajern na programu je u petak, 14. avgusta.

Parovi četvtfinala:

Atalanta – Pari Sen Žermen (12. avgust)
Lajpcig – Atletiko Madrid (13. avgust)
Barselona – Bajern Minhen (14. avgust)
Mančester siti – Lion (15. avgust)