Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je danas da se nada da će se Evropsko prvenstvo, koje je zbog pandemije korona virusa odloženo za sledeću godinu, održati u istom formatu i uz prisustvo navijača na stadionima.

„Imaćemo gledaoce na stadionima. EURO bi trebalo da se održi sa navijačima bez promene formata u 12 evropskih gradova“, rekao je Čeferin za Frans Pres.

Povezana vest:  Šangaj želi i Drogbu

„Možda ono što nam danas izgleda čudno neće biti u decembru ili januaru. Još imamo vremena za razmišljanje o tome. Za sada zadržavamo isti format i nadamo se da ćemo imati navijače na stadionima“, dodao je prvi čovek Uefe.

EURO 2020 je trebalo da se održi u junu i julu ove godine u 12 gradova, ali je pandemija primorala Uefu da u martu odloži to takmičenje za sledeću godinu (11. jun – 11. jul).

Povezana vest:  Malaga neumoljiva protiv Granade

Zahvaljujući tom odlaganju omogućeno je da se završe nacionalna prvenstva, kao i Liga šampiona i Liga Evropa.

Čeferin je istakao da se ne postavlja pitanje o održavanju Evropskog prvenstva iza zatvorenih vrata, obzirom da, osim Francuske gde je dozvoljeno 5.000 ljudi na stadionima, većina evropskih zemalja organizuje utakmice bez publike.

„Ne želim čak ni da pričam o odsustvu navijača ili o ograničenom broju gledalaca. Želim da ostanem optimista, šaljem pozitivnu energiju i zaista mislim da ćemo imati navijače na stadionima. Ako to ne bude bilo moguće, razgovaraćemo…“, rekao je Čeferin.

Povezana vest:  Bajern: Šaćiri ostaje

„Ali, iskreno verujem da će se stvari normalizovati i pre sledeće godine“, dodao je on.