Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u svoje prvo finale Lige šampiona, pošto su večeras u Lisabonu pobedili Lajpcig sa 3:0.

Golove za PSŽ su Markinjos u 13, Anhel di Marija u 42. i Huan Bernat u 56. minutu.

Francuski tim će se za titulu prvaka Evrope boriti s pobednikom drugog polufinala u kojem se sutra sastaju Lion i Bajern iz Minhena.

Povezana vest:  Teri produžio ugovor za još jednu sezonu

PSŽ je sjajno počeo meč, pa su stativa Nejmara i poništen gol zbog igranja rukom Kilijana Mbapea samo najavili šta sledi.

Prvak Francuske je poveo već u 13. minutu, a strelac je bio Markinjos. Anhel di Marija je izveo slobodan udarac, Markinjos je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Lajpciga.

Nekoliko minuta kasnije Mbape je promašio zicer iz neposredne blizine, a dobru šansu je potom na drugoj strani propustio Jusuf Poulsen.

Povezana vest:  Karadžić: Pobeda nad Albanijom mnogo toga menja

Nejmar je u 35. minutu ponovo pogodio stativu, a sedam minuta kasnije prednost PSŽ-a duplirao je Di Marija nakon greške golmana Lajpciga i dobre asistencije Nejmara.

Konačan rezultat postavio je Bernat u 56. minutu. On je, posle još jedne slabe reakcije odbrane Lajpciga, pogodio glavom nakon centaršuta Di Marije.

PSŽ je do kraja utakmice imao još nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije menjao.

Povezana vest:  Fiorentina preuzela vođstvo pobedom nad Frozinoneom- 4:1