roberto_ayalaAjala završio karijeru

 

Bivši kapiten fudbalske reprezentacija Argentine Roberto Ajala odlučio je da posle dve decenije profesionalnog igranja okonča karijeru.

Kako pišu argentinski mediji, 37.godišnji Ajala je obavestio čelnike Rasinga, čiji je sada član, da je odlučio da se povuče, a njegova konferencija za štampu očekuje se posle Nove godine.

Ajala je za nacionalni tim Argentine odigrao 115 utakmica i drugi je na večnoj listi iza Havijera Zanetija. Iz reprezentacije se povukao 2007. godine, nakon što je u finalu Kopa Amerika postigao autogol i tako pomogao Brazilu da pobedi 3:0.

Povezana vest:  Milvol izbacio Lester iz FA kupa

Na svetskim prvenstvima je igrao 1998. i 2006. godine, a Mondijal 2002. je pratio je sa klupe za rezervne igrače nakon što se povredio desetak minuta pre početka utakmice prvog kola protiv Nigerije.

Sa reprezentacijom Argentine Ajala je osvojio zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine, kao jedan od trojice fudbalera starijih od 23 godine.

Povezana vest:  Dortmund i Bajern podelili bodove u uvertiri finala LŠ

Ajala je karijeru počeo u argentinskom klubu Fero Kamil 1991. godine, a tri godine kasnije prešao je u River Platu. Posle samo jedne sezone, 1995. ga je angažovao Napoli, a od 1998. do 2000. igrao je za Milan.

Nakon toga je sedam godina bio nezamenjiv u ekipi Valensje, sa kojom je osvojio dve titule prvaka Španije i igrao u finalu Lige šampiona.

Povezana vest:  Sami su se prepoznali!

Od 2007. do januara ove godine bio je u Saragosi, a potom se vratio u Argentinu i igrao za Rasing.