Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu Partizan sa 3:2, u utakmici šestog kola Super lige Srbije.

Partizan je poveo u 40. minutu golom Umara Sadika, a Vojvodina je izjednačila pogotkom Miljana Vukadinovića u 51. minutu. Novo vodjstvo crno-belima doneo je Aleksandar Šćekić u 69. minutu, a izjednačio je Bogdan Mladenović u 89. minutu. Pobedu Vojvodini doneo je Dejan Zukić u drugom minutu nadoknade vremena.

Na početku utakmice obe ekipe su imale dobre prilike. Prvi je zapretio Partizan, kada je Takuma Asano šutirao preko prečke, posle dodavanja Sedjube Sume. Četiri minuta kasnije Vojvodina je uzvratila, Miljan Vukadinović je izbio pred golmana Partizana, Aleksandar Popović je istrčao i izbio loptu, posle čega su Novosadjani tražili penal.

Povezana vest:  Venger razmišljao o odlasku iz Arsenala

Partizan je zatim u 12. minutu bio u šansi, posle dobrog dodavanja Filipa Stevanovića pred sam gol, Sadik je glavom prebacio loptu preko prečke.

Posle toga bio je po jedan pokušaj na obe strane, Sejdube Sume i Nikole Drinčića, ali nije bilo opasnosti po gol.

Partizan je poveo u 40. minutu posle solo akcije Sadika, koji je iskosa sa leve strane pogodio desni gornji ugao mreže.

Dva minuta kasnije isključen je Suma. Došlo je do koškanja i razmene udaraca laktovima izmedju Sume i Drinčića, fudbaler Partizana dobio je direktan crveni karton, a kapiten Vojvodine opomenut je žutim kartonom. Trener Savo Milošević je zbog toga oštro protestovao, kao i igrači na klupi beogradskog tima, nakon čega je Milan Smiljanić dobio žuti karton.

Povezana vest:  Dijego Forlan nagovestio odlazak u MLS ligu

U 51. minutu Vojvodina je izjednačila golom Vukadinovića koji je šutirao iskosa sa leve strane.

Veliku šansu za vodjstvo Vojvodine promašio je Čović koji je neometan sa 11 metara šutirao preko gola u 60. minutu. Isti igrač je u nekoliko minuta kasnije pokušao da lobuje istrčalog golmana Popovića.

Asano se u 66. minutu posle solo akcije našao pred domaćim golmanom, ali je šutirao pravo u Simića. Tri minuta kasnije crno-beli su poveli golom Šćekića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Saše Zdjelara iz slobodnog udarca.

U 76. minutu isključen je trener Partizana Milošević. On je burno reagovao na to što sudija Srdjan Jovanović nije dosudio prekršaj nad Sadikom u kontranapadu. Utrčao je u teren i bacio flašicu vode u pravcu sudije. Ekipu je tada preuzeo njegov pomoćnik Radovan Ćurčić.

Povezana vest:  Premijer liga: Vardi i Gvardiola najbolji u aprilu

Vojvodina je izjednačila u 89. minutu golom Mladenovića sa ivice kaznenog prostora, a tri minuta kasnije pobedonosni gol postigao je Zukić.

Vojvodina je posle četvrte pobede četvrta na tabeli sa 14 bodova, koliko ima i trećeplasirani Čukarički. Partizan je pretrpeo drugi poraz u prvenstvu i peti je na tabeli sa 12 bodova.

U Super ligi Srbije sledi pauza zbog obaveza reprezentacija, a posle pauze Partizan će 12. septembra dočekati Rad, a Vojvodina će u Ivanjici igrati protiv Javora.