Fernando_Torres_liverpoolMančester siti pobedio, nastavlja trku sa Junajtedom

 

Fudbaleri Mančester sitija sačuvali su korak sa gradskim rivalom Junajtedom na vrhu tabele, pošto su danas na svom terenu savladali Blekpul sa 1:0 u utakmici 21. kola prvenstva Engleske. Jedini pogodak na utakmici postigao je igrač sredine terena Adam Džonson u 34. minutu. Siti je mogao i do ubedljivije pobede, ali je Karlos Tevez u 37. minutu bio neprecizan sa penala.

Povezana vest:  Rednap: Izbor Mojesa pravi potez

Fudbaleri Liverpula su, uz mnogo muke, na svom terenu savladali Bolton 2:1. Pobedonosni gol dao je Džo Kol u 90. minutu. Bolton je prvi došao do pogotka, a strelac je bio Kevin Dejvis u 43. minutu. Izjednačio je Fernando Tores u 49. minutu. Reprezentativac Srbije Milan Jovanović ponovo nije bio u protokolu Liverpula za utakmicu.

Korak sa vodećim ekipama na tabeli sačuvao je i Totenhem, koji je kod kuće savladao londonskog rivala Fulam 1:0. Pogodak vredan tri boda za „pevce“ postigao je Garet Bejl u 42. minutu. Ekipa Vest Hema je na svom terenu savladala direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Vulverhempton, sa 2:0 i pobegla sa poslednjeg mesta na tabeli.

Povezana vest:  Dijego Kosta propušta meč sa Mariborom u Ligi šampiona

„Čekićari“ su poveli auto-golom Ronalda Zubara u 51. minutu, a konačan rezultat postavio je Frei Sirs u 79. minutu. Reprezentativac Srbije i član Vulverhemptona Nenad Milijaš igrao je do 87. minuta, kada ga je zamenio Markus Bent.

 

Vest Bromvič – Mančester junajted 1:2

Totenhem – Fulam 1:0

Sanderlend – Blekburn 3:0

Liverpul – Bolton 2:1

Povezana vest:  Pantelić želi da ostane u Ajaksu

Mančester siti – Blekpul 1:0

Stouk siti – Everton 2:0

Vest Hem – Vulverhempton 2:0

Birmingem – Arsenal (18.30)

 

Sutra igraju:

Čelsi – Aston Vila

Vigan – Njukasl