Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Moskvi od Rusije sa 1:3, u utakmici prvog kola Grupe 3 u Ligi nacija B.Golove na stadionu Spartaka iz Moskve postigli su dvostruki strelac Artjom Dzjuba u 48. minutu iz penala i u 81. minutu, Vjačeslav Karavajev u 69. minutu i Aleksandar Mitrović u 78. minutu.

U večerašnjoj utakmici za reprezentaciju Srbije debitovao je Strahinja Pavlović.

Srbija je na početku bila bolja, imala je više loptu i stvorila nekoliko prilika. Prvu u 10. minutu kada je posle centaršuta Filipa Kostića iz slobodnog udarca, Sergej Milinković-Savić šutirao pored gola.

U 21. minutu Srbija je ponovo propustila dobru priliku. Milinković-Savić i Kostić su izveli dobar kontranapad, Kostić je sa leve strane centrirao do fudbalera Lacija, a ovaj je šutirao pored gola.

Povezana vest:  Liverpul prošao u četvrtfinale FA kupa

Tri minuta kasnije prvu šansu imala je Rusija, kada je šutirao kapiten Dzjuba, prvo je odbranio srpski golman Marko Dmitrović, a zatim je loptu pred golom uspeo da izbaci Darko Lazović.

Posle toga nije bilo prilika, sve do 40. minuta kada je Zelimhan Bakajev sa pet metara šutirao preko gola.

Rusija je povela u 48. minutu golom Dzjube iz penala, koji je dosudjen nakon što je Pavlović oborio Bakajeva u šesnaestercu.

Povezana vest:  Ubijen bivši fudbaler Čelsija

Ruski tim je posle gola preuzeo inicijativu i napadao, a prvu šansu u drugom poluvremenu Srbija je imala u 61. minutu kada je Dušan Tadić šutirao preko gola. Dva minuta kasnije pokušao je i Mitrović, ali je šutirao pravo u golmana.

Posle toga selektor Ljubiša Tumbaković napravio je dvostruku izmenu, umesto Pavlovića i Milinković-Savića, na teren su ušli Aleksandar Kolarov i Filip Djuričić.

U 69. minutu domaći tim udvostručio je prednost lepim golom Karavajeva sa oko 25 metara.

U 78. minutu Srbija je smanjila zaostatak golom Mitrovića, kome je dobro centrirao Lazović. To je bio 35. gol Mitrovića u 56. utakmici u reprezentaciji.

Povezana vest:  VBA ubedljiv protiv Vulverhemptona

Samo tri minuta kasnije Dzjuba je postigao svoj drugi gol na utakmici, nakon što je iskoristio grešku Nemanje Maksimovića koji se okliznuo. Posle toga Maksimovića je na terenu zamenio Adem Ljajić.

U 90. minutu Djuričić je propustio dobru šansu, izbio je pred ruskog golmana, koji je odbranio šut. Minut kasnije pokušao je i Kolarov, ali je domaći čuvar mreže ponovo bio siguran.

U drugom kolu Srbija će u nedelju od 20.45 igrati u Beogradu protiv Turske.