Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da njegova ekipa nije bila potpuno spremna za večerašnju utakmicu protiv Rusije u Ligi nacija zbog malog broja treninga i da očekuje da će do baraža sa Norveškom situacija biti bolja.

„Igrači nisu u trenažnom procesu, pre svega igrači iz Srbije, to ne važi za igrače iz Rusije. Dok smo bili u tonusu prvo poluvreme je ličilo na nešto, a kad su se igrači malo umorili to nije dobilo dimenziju koja je potrebna za kvalitet kada je srpska reprezentacija u pitanju“, rekao je Tumbaković posle utakmice za RTS.

Povezana vest:  Radović strelac u pobedi Legije

Fudbaleri Srbije izgubili su večeras u Moskvi od Rusije sa 1:3, u prvom kolu Grupe 3 u Ligi nacija B.

Srbija je igrala dobro u prvom delu prvog poluvremena, a Tumbaković je upitan šta se posle toga dogodilo sa ekipom.

„To je taj momenat, najveća grupa naših igrača, 80 odsto još nije u trenažnom procesu. Pojedinci su došli sa jednim ili dva treninga i to se videlo, posebno u drugom poluvremenu. Pokazali smo fizičku nemoć, medjutim, iznivelisaće se to za ovih mesec dana do oktobarskog termina. Nadam se da ćemo biti ubedljiviji, kvalitetniji i bolji“, naveo je srpski selektor.

Povezana vest:  Vojvodina na platou Spensa proslavila osvajanje Kupa

On je dodao da su ruski igrači bili u velikoj prednosti jer su igrali 12 utakmica u poslednje vreme i da se videlo da su u ovom trenutku kao ekipa spremniji od srpskog tima.

„Mi dok smo imali snage, mogli smo nešto da napravimo i pariramo, naročito u prvom poluvremenu“, rekao je Tumbaković.

Jedini strelac u ekipi Srbije bio je Aleksandar Mitrović, koji je rekao da su njegovu ekipu individualne greške koštale pobede.

Povezana vest:  Pečnik: Voleo bih da se vratim u Britaniju

„Prva utakmica ima još dosta ispred nas. Okrećemo se sledećoj utakmici sa Turskom na domaćem terenu, ova ostaje iza nas. Dobro smo ih skautirali, znali smo sve o njima, ali kada napravite mnogo individualnih grešaka to uglavnom platite. Mi smo to danas platili izgubljenom utakmicom, primili smo tri gola. Moramo da učimo iz grešaka, idemo dalje“, naveo je on.

U drugom kolu Srbija će u nedelju od 20.45 u Beogradu igrati protiv Turske.