leo_beenhakkerBenhaker: Murinjo je najbolji na svetu

 

Poznati holandski fudbalski trener Leo Benhaker, danas tehnički direktor Fejenorda, pun je komplimenata na račun Portugalca Žozea Murija, trenera Real Madrida, kluba koga je nekad i sam vodio.

-Nas dvojica smo kolege, poznajemo se i u dobrim smo odnosima. Bio sam poštovalac njegovog rada tokom karijere i još uvek jesam, jer on zna kako treba raditi svoj posao. Trenutno je najbolji na svetu – izjavio je Benhaker za službenu web stracu Real Madrida.

Povezana vest:  Barselona rutinski protiv Selte

-Poznavanje tajni trenerskog posla je ono što mi se kod njega najviše dopada. Ima vrlo izraženu ličnost i temperamentan je. To mi se sviđa. Uvek stane iza svojih igrača, koji mu zauzvrat poklanjaju poverenje na terenu i van njega. Istu stvar sam i ja uvek nastojao da radim sa svojim igračima, jer znam pod kakvim su pritiskom fudbaleri – nastavio je 68-godišnji holandski trener.

Povezana vest:  Mančester Siti traži štopera

-Murinjo neguje dobar i lep fudbal, ali istovremeno itekako vodi računa i o rezultatima. Majstor je u pronalaženju ravnoteže između ostvarivanja dobrih rezultata i atraktivne igre njegove ekipe.

Benhaker je promenio mnoge sredine u svojoj trenerskoj karijeri, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Najveće uspehe ostvario je baš kao trener Real Madrida krajem osamdesetih godina prošlog stoleća…

Povezana vest:  Sent Paulijev portparol igra protiv Hanovera

-Bio je to najvažniji period u mojoj karijeri. Osvojio sam u Realu tri prvenstva, jedan Kup kralja i jedan Superkup. Tri puta zaredom smo igrali u polufinalu Kupa prvaka (današnja Liga šampiona), ali ni jednom nismo otišli u finale. To mi je i danas trn u oku, pogotovo kada se setim sjajnog naraštaja igrača kao što su bili Mihel, Gordiljo, Hugo Sančez ili Butraguenjo. Bilo je to neverovatno razdoblje- zaključio je Benhaker.