grad_od_srca_2011„Grad otvorenog srca“ opravdao očekivanja

 

Nekoliko beogradskih opština prvi dan Nove godine obeležilo je manifestacijom „Grad otvorenog srca”, gde se uz muziku, klovnove, žonglere  i predstave zabavljao veliki broj, pre svega najmlađih Beograđana.

Manifestacija  je, kao odraz pozitivnih vibracija iz „Ulice otvorenog srca”, održana u opštinama Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Mladenovac i Obrenovac.

Zvezdarci su, kroz igru i pesmu,  na trgu ispred opštine i delu Ulice kraljice Marije pozdravili dolazak Nove godine.  Zabavu za najmlađe upotpunila je kočija sa konjima i dolazak Deda mraza, za čiju se ulogu ove godine pobrinuo predsednik opštine Milan Popović. Za starije sugrađane ugostitelji su pripremili kuvano vino, rakiju, rasol i palačinke, koje je začinjeno spektakularnim vatrometom.

Povezana vest:  Jedan od najvećih izloženih mesečevih meteorita u Prirodnjačkom muzeju u Beču

Takođe, veliki broj Obrenovčana posetio je juče „Grad otvorenog srca“, koji je održan na gradskom trgu u prisustvu glumaca, plesača, muzičara, žonglera i drugih umetnika.

U prvom delu programa posetioci su mogli da uživaju  u nastupu dečjeg gradskog hora „Cvrčak“, plesne grupe „Idea“, dečijeg ansambla KUD-a „TENT“, kulturno – umetničkih društava „Romale“ i „Dragan Marković“ i klovnovske dramske grupe „Ćoše“.

Povezana vest:  Fondacija "Divac" i "UniKredit" zbrinuli 139 porodica

Mališani su u nastavku svečanosti učestvovali u Dečjoj olimpijadi, takmičeći se u igrama kao što su „muzičke stolice“, „kotrljanje poklona“, „figure od snega“ i druge. Završni deo bio je rezervisan za podelu nagrada najuspešnijim učesnicima likovnog i literarnog konkursa na temu „Obrenovac – grad otvorenog srca“, pantomime klovnova i nastup Deda mrazeva na motorima.