edin_dzekoDžeko potpisuje za Mančester Siti

 

Mančester Siti i nemački bundesligaš Volfzburg usaglasili su iznos transfera reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeka i očekuje se da on za dva dana potpiše ugovor sa engleskim premijerligašem.

-Mogu da saopštim da je najteži deo posla obavljen, jer je usaglašen iznos transfera. Džeko je odličan fudbaler i želi ga čitava Evropa, a očekujem da će formalnosti oko ugovora biti završene posle veoma važne utakmice koju u sredu igramo sa Arsenalom – rekao je menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini.

Povezana vest:  Volfsburg bez Hiclšpergera, Salihamidžića i Krisa

Džeko je za Volfzbitg u 111 utakmica postigao 66 golova i u poslednje tri sezone je među najboljim strelcima u Bundes ligi. Iako mu ugovor ističe 2013. godine, vlasnici nemačkog kluba nisu mogli da odbiju ponudu Sitija koja, prema pisanju engleskih medija, iznosi oko 30 miliona funti.

Trener Volfzburga Stiv Meklaren izjavio je da nije želeo da se odrekne svog najboljeg napadača, ali priznaje da bi svako prihvatio takvu ponudu.

Povezana vest:  Zamora ponovo u sastavu reprezentacije Engleske

-Mančester Siti je napravio izvanredan posao, jer je Džeko izvaredan fudbaler i mladić. Sada će, istina, morati da radi više, jer je Premijer liga zahtevnija od Bundes lige, ali mislim da neće imati previše problema da se prilagodi – rekao je Meklaren.