luca-toniLuka Toni: Ponuda Juventusa se ne odbija

 

Dosadašnji fudbaler Đenove Luka Toni potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa Juventusom, objavljeno je na sajtu torinskog kluba.

-Fudbalski klub Juventus postigao je dogovor sa Đenovom o transferu Luke Tonija. On će kao slobodan igrač potpisati ugovor i igraće za Juventus do 30. juna 2012. godine – navodi se na sajtu torinskog kluba.

Toni (33) će u timu zameniti Fabija Kvaljarelu, koji će zbog povrede kolena odsustvovati sa terena do kraja sezone. Kvaljarela se povredio u četvrtak na početku utakmice sa Parmom, koju je Juventus izgubio sa 4:1.

Povezana vest:  Antić izostavio Željka Brkića sa spiska igrača za SP

-Ponuda Juventusa se ne odbija. Odabrao sam dres sa brojem 20 – rekao je Toni italijanskim medijima.

Uprava Juventusa morala je da angažuje napadača, pošto je povređen i Vinčenco Jakinta. Toni je pre šest meseci iz Rome prešao u Đenovu za koju je odigrao 16 utakmica i postigao tri gola. Za reprezentaciju Italije odigrao je 47 utakmica, ali za nacionalni tim nije nastupao poslednje dve godine.

-Srećan sam jer mi se ostvario san. Stavio sam se na raspolaganje treneru Luiđiju Del Neriju i želim da pomognem. Stvarno sam želeo da pređem u Juventus, odrekao sam se novca, samo da bih zaigrao za torinski klub – rekao je Toni.

Povezana vest:  Liverpul zainteresovan za Lazara Markovića

-Želim da pokažem koliko vredim i želim da radim ono što sam oduvek radio – da postižem golove. Kada sam čuo da se pojavila mogućnost da pređem u Juventus bio sam uzbuđen. Poznajem igrače I njihovu želju za pobedama – dodao je 33-godišnji napadač.

Toni je prošle sezone igrao za Romu, koja je u neizvesnoj završnici u prvenstvu osvojila drugo mesto, iza Intera. On je rekao da će dati sve od sebe da donese titulu u Torino.

Povezana vest:  Mladost pobedila Čukarički u gostima

-Prošle godine smo bili na korak do sna i želim da ga ostvarim u Juventusu. Nadam se da ćemo imati i malo sreće. Spreman sam da igram već protiv Napolija, ali trener će odlučiti o tome. Bilo bi lepo igrati pored Alesandra Del Pjera, koji je veliki igrač – rekao je Toni.

-Ovaj tim želi dobre rezultate, moramo da se borimo za pobedu u svakoj utakmici, da postanemo tim kakav je Juventus bio u prošlosti – dodao je on.