murinjo_5Žoze Murinjo: Nemam primedbe na svoje igrače

 

Loša je bila igra pomlađenog sastava madridskog Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Poraz 2-0 od Levantea ipak je bio bezbolan, budući da je prva utakmica ovih suparnika završila 8-0 pobedom slavnijeg kluba.

Razloge poraza pokušao je da objasni Realov trener, Portugalac Žoze Murinjo: – Igračima je teško koncentrisati se na ovakve utakmice. I pre prvog sudijskog zvižduka znali smo da smo prošli u četvrtfinale. Ne mogu da kritikujem svoje igrače, imali su pozitivan stav, a nastupili su mnogi koji do sada nisu imali puno prilika za dokazivanje ili su bili poveđeni. Gago, Garaj i Mateos prvi su put bili u početnom sastavu, Mateos i Kanales osetili su neke probleme, a nakon što je Benzema izašao iz igre nismo ni imali napadača. Pobeda je nagrada za Levante, a mi idemo dalje. Ono što je najvažnije je to da Kaka ne oseća nikakvu bol u kolenu ili preponama kada igra. Napreduje konstantno i publika na Bernabeuu uživaće gledajući ga.

Povezana vest:  Kabaje poručio Kolu da se vrati u Lil

Kaki je ovo bio drugi nastup za „kraljevski klub“ po povratku nakon operacije levog kolena i šest meseci duge apstinencije od fudbala.

U četvrtfinalu Kupa kralja Real će igrati protiv gradskog rivala Atletika, a prođe li tu prepreku za finale će se boriti protiv Sevilje ili Viljareala.

Utakmicu je prokomentarisao i Luis Garsija, trener Levantea: – Uprkos nevažnosti rezultata ovo je bila dobra pobeda. Znali smo da ne možemo nadoknaditi osam golova razlike, ali srećan sam zbog uspeha protiv ekipe u kojoj je bilo igrača koji zavređuju startnu postavu Reala. Zahvaljujem navijačima na podršci.

Povezana vest:  Roberto Manćini: Zaslužili smo Ligu šampiona